НОВОСАЂАНИ ПОДИГЛИ ПЕХАР!

Фудбалсаки турнир „Крила Крајине куп 2018.“

Дванаест екипа из Врбаса, Оџака, Аратина, Бача, Руме, Темерина, Шида, Обровца, Новог Сада и Бачке Паланке, сврстних у четири такмичарске групе, узело је учешће у оквиру другог дана такмичења турнира у фудбалу „Крила Крајине куп 2018“. који је у недељу 17. јуна, одигран на фудбалском стадиону „Крила Крајине“.

Чак 24 утакмице одигране су дугог дана такмичења, у конкуренцији фудбалера рођених 2008. године и касније, а ласкава титула победника припала је екипи новосадске „Меридиане“, која је у финалу поразила „Лидера“ из Оџака, резултатом 1:0. У утакмици за треће место, „Олимпик“ из Апатина савладао је шидски „Раднички“ са 3:1, након бољег извођења пенала. У регуларном делу сусрет је завршен без победника 1:1.

Оџачки „Лидер“ је у полуфиналом сусрету савладао „Олимпика“ са 3:1, а у другом полуфиналу „Меридиана“ је била боља од „Радничког“ из Шида са 3:0. Први четвртфинални сусрет одиграли су „Лидер“ и „Врбас“. „Лидер“ је савладао „Врбас“ са 3:0. „Олимпик“ је у дртугом четвртфиналном мечу остварио минималну победу, у утакмици са „Ван тимом“ од 1:0. Шидски „Раднички“ је у трећој утакмици четвртфинала победио „Борац“ из Обровца са 5:0, док је у последњем четвртом четвртфиналном мечу „Меридиана“ високо поразила „Тврђаву“ са 4:0.

Након завршених утакмица за првои и треће место, трима најбољепласираним екипама, „Меридиана“, „Лидер“ и „Олимпик“ уручене су медаље и пехари. Медаље и пехаре уручио је Милан Бељански, члан организационог одбора турнира.

За победничку екипу „Меридиана“ играли су, Милосављевић, Кресоја, Ристић, Андреј Перчић, Николић, Пантелин, Лазаревић, Живак, Зекић, Митић, Никола Перчић и Ћеранић. Другопласитрана екипа „Лидер“ наступила је у саставу, Петровић, Лукач, Грујић, Баги, Анђелковић, Лукић, Лешков, Шошкић, Младеновић, Поповић и Лазаров. Боје трећепласиране екипе „Олимпика“ бранили су, Мајсторовић, Станчевић, Душан Војновић, Ћопић, Цвијановић, Цветичанин, Алекса Војновић, Живковић и Петровић.

Други турнирски дан баш као и први протекаоје у беспрекорној организацији тренера ФК „Крила Крајине“, Милана Бељанског, Здравка Шкава, Душана Бељанског и Мирослава Карановића. Утакмице на турниру водиле су судије Петар и Милош Дражић.

– Овогодишњи турнир „Крила Крајине куп“ окупио је првог дана одржавања тринаест, а током другог такмичарског дана дванаест екипа и близу 300 фудбалкера старосне доби од осам до једанаест година, који су се борили за што бољи пласман. Трима најбољепласираним екипама како првог, тако и другог такмичарског дана доделили смо пехаре, а њиховим члановима златне сребрне и бронзане медаље. Турнир је у потпуности успео, а током два дана његовог одржавања гледаоци су могли да виде многои лепих потеза играча, сијасет голова као и низ сјајних одбрана голмана. Штета, штоје утакмицама туирнира присуствовао релативно мали број гледалаца, јер су фудбалери који су учествовали на овом такмичесњу приказали фудбал завидног квалиета, посебно када се има у виду њихова старосна доб – истако је по завршетку такмичења Милан Бељански, један од организатора турнира.

Учесници турнира, изразили су жељу да се и наредне године нађу у Бачкој Паланци на турниру који ће средином јуна, поново организовати ФК „Крила Крајине“.

ПИШЕ: Миле Ђ.Кременовић

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс