Novi izazov na društvenim mrežama: „10 Year Challenge“

0
310

U proteklih nekoliko dana svet je zaluđen novim izazovom na društvenim mrežama pod nazivom „10 Year Challenge“.

U ovoj igri učestvuju planetarno popularni muzičari, glumci i političari, ali i lokalno poznate ličnosti pojedinih zemalja.

„10 Year Challenge“ je svoju popularnost u proteklom periodu primarno stekao na Instagramu i Tviteru, ali se takođe polako širi i na Fejsbuk.

Ovaj izazov se sastoji u tome da postavite svoju fotografiju koja je nastala pre deset godina na neku od društvenih mreža, a veliki broj učesnika u igri se odlučuje da na primer, pored svoje fotografije iz 2009. godine postavi i neku nedavno nastalu fotografiju.

Ovo, međutim, žele da iskoriste i aktivisti za zaštitu prirode kako bi pokazali koliko se planeta zemlja promenila u poslednjih deset godina.

Godina je počela lošim vestima o klimatskim promenama s obzirom na to da je protekla godina bila godina u kojoj su okeani bili najtopliji a i led na Antarktiku se topi brže nego ranije.

Brojne stranice i društvene mreže su preplavile fotografije planete zemlje pre deset godina i sada aktivisti žele skrenuti pažnju javnosti da je promena hitno potrebna, prenosi Klix.ba.

Većina fotografija prikazuje topljenje leda i zagrevanje zemljinih polova.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.