Најава Купа Војске Србије – Карађорђево 2019. (ВИДЕО)

Други по реду Куп Војске Србије одржаће се од 27. до 29. септембра у Карађорђеву у организацији Министарства одбране Републике Србије.


У уторак, 24. септембра у ресторану „Карађорђево“, одржана је конференција за новинаре у оквиру које су извучене стартне позиције за главну галопску и касачке трке.

Управник ергеле ВУ „Моровић“, Небојша Златановић рекао је да се традиција коњичких трка у Карађорђеву наставља, а у наставку конференције најавио детаљан програм манифестације.

У петак 27. септембра за 17.00 часова заказано је свечано отварање манифестације на бини испред ресторана „Карађорђево“. Истог дана, од 17.30 х одржаће се културно забавни програм.

Погледај: Други по реду Куп војске Србије Карађорђево – Комплетан програм

Другог дана, у суботу 28. септембра програм почиње у 11.30 х извођењем, представљањем и оцењивањем пастува липицанерске и арапске расе. Из богатог програма другог дана издваја се ревијално такмичење двопрега и четворопрега које је заказано за 14.05. х. Одјава програма и најава следећег тркачког дана заказана је за 17.50 х.

Последњег дана, 29. септембра најавом и интонирањем химне у 11.50 х одржаће се касачке и галоперске трке. То су трке „Паштрик“, „Колубара“, „Ослобођење Београда“, „Цер“, „Кошаре“, „Кајмакчалан“, „Чегар“, а највећу пажњу привуће главна галоперска трка „Српска коњичка дивизија“ која је заказана за 16.00 х.