Директор ОФК Бачке, Срђан Илибашић, незадовољан досадашњим учинком

“У резултатској смо кризи, али ћемо је превазићи”

Одиграно је десет кола, у оквиру Прве лиге Србије. Дојучерашњи суперлигаш бачкопаланачка Бачка, налази се тренутно на деветом месту са тринаест освојених бодова.

Мало ко је у табору Бачкопаланчана, пре почетка овогодишње сезоне слутио да ће се екипа, која је доживела низ промена у играчком кадру, након десет одиграних кола наћи у другом делу табеле. Пре почетка овогодишње сезоне, чак је наговештен и експресан повратак у Суперлигу. Међутим, ако је судити по досадашњим резултатима, од тога, бар за сада, нема ништа. Пише Спортски Портал

– Готово да се нико од наших навијача, као ни од чланова Управног одбора, пре почетка првенства, није надао да ће се Бачка након првих десет одиграних кола, наћи на деветом месту на табели. Јесте, да бодовна разлика измеђи Бачке и тренутно првопласиране екипе Динама, није велика – свега пет бодова, ми који водимо овај клуб, нисмо ни мало задовољни резултатима у првих дсесет кола.

– Остварени резултати, нису у складу са нашим очекивањима, а на крају крајева и амбицијама. Ми заиста имамо једну парадоксалну ситуацију, након месец и по дана обављених дислоцираних припрема, на Тари и Карађорђеву, играчи нам након педесет минута игре физички падају. То је најбољи показатељ, да је наша екипа физички потпуно неспремна. Пракса овог клуба је, да се његово руководство не меша у рад стручног штаба. Потпуну аутономију у раду има стручни штаб као и његов садашњи шеф струке, баш као што је имао и претходни шеф струке.

– Аутономија је заиста била пуна, како приликом селектирања играча, тако и у реализацији обављених припрема. Ми који водимо овај клуб, и даље верујемо у ове играче и ростер који имамо. Сматрамо да они могу боље и више, а да ли ће то бити довољно у складу са нашим жељама, то је са ове тачке гледишта тешко рећи.

– Разочарање постоји, али ми гледамо у боље сутра. Да ли ћемо мењати праксу што се тиче, односа према тренерима убудуће, то ћемо да видимо. Уверили смо се да није баш увек добро, дати потпуну аутономију тренеру. Понављам, ми у клубу, верујемо у ову екипу Бачке. Они од овог момента, играју за свој останак у клубу. Видећемо ко је прави, ко није, ко заслужије дрес Бачке, а ко не заслужује. Нама је потпуно јасно, да наши играчи нису физички спремни, јер летње припреме нису добро одрађене. Са друге стране, не можемо да схватимо и нећемо никада оправдати да се неко не залаже када истрчи на терен. Несхватљиво је и неоправдано да се неко или неки не боре за дрес овог клуба, који је испред свих нас. Бачка је била велики клуб, јесте и она је испред свих нас, а тако ће бити увек. Није ваљда, да неко мисли да ће својим односом према клубу, да наруши руководство клуба и његову идеју. Ако тако размишља – грдно се вара.

– Клуб је на правим и здравим основама, тренутно имамо кризу резултата, што никао не значи да ће се она наставити и у буидућности – каже Срђан Илибашић, директор бачкопаланачке ОФК Бачке.