Direktor OFK Bačke, Srđan Ilibašić, nezadovoljan dosadašnjim učinkom

289

“U rezultatskoj smo krizi, ali ćemo je prevazići”

Odigrano je deset kola, u okviru Prve lige Srbije. Dojučerašnji superligaš bačkopalanačka Bačka, nalazi se trenutno na devetom mestu sa trinaest osvojenih bodova.

Malo ko je u taboru Bačkopalančana, pre početka ovogodišnje sezone slutio da će se ekipa, koja je doživela niz promena u igračkom kadru, nakon deset odigranih kola naći u drugom delu tabele. Pre početka ovogodišnje sezone, čak je nagovešten i ekspresan povratak u Superligu. Međutim, ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, od toga, bar za sada, nema ništa. Piše Sportski Portal

– Gotovo da se niko od naših navijača, kao ni od članova Upravnog odbora, pre početka prvenstva, nije nadao da će se Bačka nakon prvih deset odigranih kola, naći na devetom mestu na tabeli. Jeste, da bodovna razlika izmeđi Bačke i trenutno prvoplasirane ekipe Dinama, nije velika – svega pet bodova, mi koji vodimo ovaj klub, nismo ni malo zadovoljni rezultatima u prvih dseset kola.

– Ostvareni rezultati, nisu u skladu sa našim očekivanjima, a na kraju krajeva i ambicijama. Mi zaista imamo jednu paradoksalnu situaciju, nakon mesec i po dana obavljenih dislociranih priprema, na Tari i Karađorđevu, igrači nam nakon pedeset minuta igre fizički padaju. To je najbolji pokazatelj, da je naša ekipa fizički potpuno nespremna. Praksa ovog kluba je, da se njegovo rukovodstvo ne meša u rad stručnog štaba. Potpunu autonomiju u radu ima stručni štab kao i njegov sadašnji šef struke, baš kao što je imao i prethodni šef struke.

– Autonomija je zaista bila puna, kako prilikom selektiranja igrača, tako i u realizaciji obavljenih priprema. Mi koji vodimo ovaj klub, i dalje verujemo u ove igrače i roster koji imamo. Smatramo da oni mogu bolje i više, a da li će to biti dovoljno u skladu sa našim željama, to je sa ove tačke gledišta teško reći.

– Razočaranje postoji, ali mi gledamo u bolje sutra. Da li ćemo menjati praksu što se tiče, odnosa prema trenerima ubuduće, to ćemo da vidimo. Uverili smo se da nije baš uvek dobro, dati potpunu autonomiju treneru. Ponavljam, mi u klubu, verujemo u ovu ekipu Bačke. Oni od ovog momenta, igraju za svoj ostanak u klubu. Videćemo ko je pravi, ko nije, ko zaslužije dres Bačke, a ko ne zaslužuje. Nama je potpuno jasno, da naši igrači nisu fizički spremni, jer letnje pripreme nisu dobro odrađene. Sa druge strane, ne možemo da shvatimo i nećemo nikada opravdati da se neko ne zalaže kada istrči na teren. Neshvatljivo je i neopravdano da se neko ili neki ne bore za dres ovog kluba, koji je ispred svih nas. Bačka je bila veliki klub, jeste i ona je ispred svih nas, a tako će biti uvek. Nije valjda, da neko misli da će svojim odnosom prema klubu, da naruši rukovodstvo kluba i njegovu ideju. Ako tako razmišlja – grdno se vara.

– Klub je na pravim i zdravim osnovama, trenutno imamo krizu rezultata, što nikao ne znači da će se ona nastaviti i u buidućnosti – kaže Srđan Ilibašić, direktor bačkopalanačke OFK Bačke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.