Млади напуштају Србију. Који су разлози одласка у иностранство? Да ли их и како задржати? (ВИДЕО)

Све више младих из Србије одлучује се за рад у иностранству. Многи од њих одлазе трајно, тамо формирају и породице, а има и оних који одлазе сезонски остављајући породице овде.


Због чега су отишли, зашто се вратили и како изгледа рад у далекој Аљасци, Малти, и Вијетнаму питали смо Миланка Јагодића и Ненада Николића из Бачке Паланке.

Старосна група која се најчешће одлучује за могућност привременог боравка у иностранству су млади од 20 до 30 година, показало је истраживање Српске асоцијације менаџера. На питања зашто велики број младих жели да напусти Србију, највише одговора везано је за економско друштвене проблеме који постоје у нашем друштву.

Миланко Јагодић из Бачке Паланке има 31 годину, ожењен је и има дете, а 2018 године први пут је отисао на Аљаску. Сталан посао и могуцност да издрзава породицу покусао једа пронадје у бацкој паланци али

Ненад Николић из Бачке Паланке има 34 године, а у иностранству је први пут отишао као авантуриста али како каже, чињеница да може да заради више него у Србији мотивисала га је да остане дуже.