Месечни хороскоп за јун

После бурног и тешког маја, закорачисмо и у јун ове године. Почетна слика није лоша, јер у јун улазимо под великим Воденим тригоном који чине Венера у Раку, Јупитер у Шкорпији и Нептун у Рибама.

Но, коњукција Месеца и Сатурна која је такође актуелна почетком овог месеца, опет у фокус баца мушко женске односе, али и све оно што је везано за финансије и посао. У овом ћемо месецу бити емотивнији и осетљивији него иначе, биће великих успона и падова и у љубави, али и по питању новца…

Прва планета која мења знак је Меркур, који 12. јуна из Близанаца прелази у Рака. Наше мисли, комуникација и поступци биће у његовом транзиту кроз овај знак обојени емоцијама, преосетљивошћу, лаком увредљивошћу. Меркура чекају Сатурн и Плутон да му одрже неке тешке лекције – да мора да се научи одговорности и да се не води srcем, већ разумом. Меркур ће имати подршку Нептуна и Јупитера који ће му дати добре идеје, креативност и маштовитост.

Одмах за њим следи Венера, која 13. јуна улази у Лава. Јесте да излази из опозитних аспеката са Сатурном и Плутоном, који су доносили тежину и драму у љубавним односима, али и по питању финансија, али такође губи подршку и Нептуна и Јупитера, који су јој давали снагу да све те тешкоће некако изгура. Уласком у Лава иде у квадрат са Ураном, па ето турбуленције, ето драматичности и великих преокрета по питањима srcа, поготово што ће у свом даљем транзиту бити и у опозицији са Марсом и квадратном аспекту са Јупитером, па ће нам љубавно-финансијске трагикомичне представе бити сервиране малтене на дневној бази.

Следећи је млад Месец у Близанцима 14. јуна. Врло позитиван и леп млад Месец, који даје огромну шансу новим почецима у било којој животној сфери, али оним почецима који у себи носе сагласје разума и емоција. У преводу – не може само мозгом, не може само srcем. Оба морају бити укључена „у игру“ јер ће једино на тај начин све оно што покренемо функционисати…

19. јуна Нептун креће ретроградним ходом, па ћемо више да се бавимо интроспекцијом, преиспитивањима, тајнама, можда ће неки од нас бити опијени тајним љубавним односима или привучени некој другој врсти слатких „порока“.

21. јуна и Сунце прелази у знак Рака, обележавајући почетак владавине овог знака. И ово баца акценат на кућу, породицу, емотивност, децу, сигурност, али и наглашава тежину у неким партнерским односима и потребу да породица не трпи због пословног и материјалног сегмента.

Марс креће ретроградним ходом 26. јуна у знаку Водолије и ићи ће уназад све до пред крај августа ове године. Марс у Водолији је и сам по себи „чудак“ а још у ретроградном кретању – чудак на квадрат, па ће наше акције бити потпуно неухватљиве и непредвидиве.

Извор: Б92 / Фотографија: Илустрација/Пиxабаy.цом