Krivična prijava protiv direktora komunalnog preduzeća

0
225

Ekološki pokret Vrbasa podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Javne agencije za zoohigijenu i poljoprivredu iz Vrbasa (JAZIP) Ognjena Vasiljevića, u sumnji da je prekoračenjem granice svog ovlašćenja, prekršio propise o javnim nabavkama i time prouzrokovao štetu javnim sredstvima.

Pod izgovorom da „nema finansijske mogućnosti“ da Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa „Proteinkom“, veterinarskom ustanovom iz Sombora održi na snazi, JAZIP je taj Ugovor raskinuo, da bi mesec dana kasnije doneo Odluku o potpisivanju višestruko skupljeg Ugovora sa „Eko Vet Plus“ doo iz Novog Sada.
O ovim događajima pisao je VOICE.
„Uvidom u izdate fakture „Proteinke“ prema JAZIP-u, utvrdili smo da je za nešto više od osam meseci trajanja ugovora sa JAZIP-om u 2017. za usluge ‘uklanjanja, transporta i spaljivanja životinjskog otpada’ plaćeno 176.664 dinara. Za četiri meseca novog Ugovora odlučeno je da se da 4.080.000 dinara, što je približno 46 puta skuplje nego sa prethodnim operaterom! Vodeći se informacijom da je mobilna oprema za spaljivanje, koja je ušla u Srbiju kao ‘donacija EU’ Veterinarskom institutu iz Novog Sada, volšebno postala vlasništvo ‘privatnog operatera’, a koja je smeštena ispod nadstrešice u Vrbasu, bila prvobitno namenjena brzom prebacivanju na ograničeno lokalno područje pogođeno nekom elementarnom nepogodom sa posledicom uginuća životinja, a ne za postojani, kontinuirani rad, koji treba da pokrije ogromne potrebe prihvatanja animalnog otpada, sada već iz 18 vojvođanskih opština, bili smo opravdane bojazni da će veliki pritisak na postrojenje ovog opasnog otpada izazvati neprijatne i štetne mirise, koji će prekriti šire područje spalione“, navode u Ekološkom pokretu Vrbas.
Aktivisti sumnjaju da je u pitanju još veća prevara „partijske firme“ i da se u ovoj spalioni otpad uopšte ne spaljuje, već otimaju i peru lokalna sredstva.
„Pozivamo organe gonjenja da provere i ove naše sumnje uvidom u transportnu dokumentaciju Eko Vet Plus o prihvatanju i preuzimanju životinjskog otpada od svojih ugovornih partnera“, zaključuju u EPV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.