Čelnici Evropske kajakaške federacije posetili Bačku Palanku

0
390

PODRŠKA IZGRADNjE REGATNOG CENTRA

Minulog ponedeljka u Bačkoj Palanci su boravili Albert Woods i Branko Lovrić, predsednik i podpredsednik Evropske kajakaške federacije. Cilj njihove posete bio je detaljnije upoznavanje sa Planom detaljne regulacije priobalja Dunava , predviđenom za izgradnju regatne staze.

Ugledne goste su u maloj sali Skupštine opštine primili, Branislav Šušnica , predsednik opštine, Aleksandar Borković, podpredsednik opštine i Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine sa saradanicima. Na kraćem sastanku koji je održan, bili su prisutni Čedo Karanović, član Izvršnog odbora KSS i predstavnici KKK „Tarkett“ na čelu sa Miroslavom Mikom Rodićem predsednikom bačkopalanačkog kluba.

Prisutnima se prvi obratio Branislav Šušnica, predsdnik Opštine Bačka Palanka.

-Veliko nam je zadovoljstvo što su nas posetili čelnici Evropske kajakaške federacije. Bačka Palanka je grad sporta, a kajak kao sport zauzima posebno mesto, što se pokazalo i na nedavno završenom Evropskom šampionatu u Beogradu u kajaku. Naime na tom takmičenju, dvojica Bačkopalančana Milenko Zorić i Marko Dragosavljević, osvojili su zlatnu i bronzanu medalju – naglasio je Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

Nakon uvodnog ekspozea, oredsednika Opštine, putem video bima izvršena je prezentacija buduće regatne stzaze. Posebno interesovanje Albert Woods, je pokazao za plan detaljne regulacije priobalja Dunava, koji je vezan za izgradnju regatne staze. Nakon obavljene prezentacije predsednik Woods je izjavio da su projekat regatne staze, kao i njena izgradnja, veoma značajni za Bačku Palanku, Srbiju, kao i seropski i svetski kajak u celini.

S obzirom da KKK „Tarkett“ ove godine obeležava značajan jubilej 50 godina postojanja, rukovodstvo bačkopalanačkog kluba je povodom ovog jubileja, obavestilo prisutne na koji način bi želeli da ga obeleže. Naime, spektakl pod nazivom „Gold night challenge – 2018.“ održao bi se u Bačkoj Palanci 9. septembra .Čelnici Evropske kajakaške federacije su najavili podršku obeležavanju ovog jubileja.

Predsednik Opoštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica zahvalio se ugledniom gostima što su posetili Bačku Palanku i što su njihovi domaćini bili u prilici da im prezentuju projekat izgradnje regatnog centra.

-U toku je ispunjavanje lokacijskih uslova kao i završetak glavnog projekta, nakon čega će nadamo se u nardenoj godini uslediti prvi građevinski radovi. Radi se o projektu za čiju realizaciju treba od tri do pet godina, a on bi se gradio u etapama, saobraćajnice, objekti, staze i sve što je potrebno – naglasio je Branislav Šušnica.

WOODS: PODRŽAVAMO VAŠU IDEJU

Na kraju jednočasovnog sastanka u maloj sali SO Bačka Palanka, Albert Woods je dao kraću izjavu za medije.

-Zahvalni smo što smo pozvani na jednu ovakvu prezentaciju. Podržavamo ideju oko izgradnje jednog ovakvog kajakaškog centra, koji će mnogo značiti za budućnost kajaka pre svega u Bačkoj Palanci, ali i za evropski i svetski kajak. Sigurno da će jedan takav centar kada bude završen, dobiti organizaciju značajnoh evropskih i svetskih takmičenja – izjavio je Woods.

Na novinarsko pitanje da kaže kako je zadovoljan organizacijom Evropskog šampionata održanog u Srbiji, predsdnik Evropke kajakaške federacije je idgovirio: – Prvenstvo je bilo savršeno organizovano i stvarno smo oduševljeni onim što je bilo u Beogradu. Imali smo veliki broj trka, a što je jako važno svi su bili zadovoljni. Uslovi su bili pravi, a uz to i Bog nam je pomogao – konstatovao je na kraju Albert Woods.

ŠUŠNICA: SLEDI REALIZACIJA PROJEKTA

Izjavu za medije dao je i Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

-Koristim priliku da se zahvalim Albertu Woodsu, što je posetio Bačku Palanku i što smo bili u mogućnosti da mu prezentujemo projekat koji će se nadamo se u narednih nekolko godina i realizovati, ovde kod nas. Ono što smo mi zacrtali kao cilj, ne samo mi kao lokalna samouprava, jer ovo je za nas veliki projekat i krupan zalogaj, već pre svega država Srbija i pokrajina Vojvodina počeće polako da se realizuje. Nadamo sa da će se u Bačkoj Palanci organizovati velika evropska i svetska takmičenja. Iskoristio bih ovu priliku da našim momcima Milenku Zoriću i Marku Dragosavljeviću čestitam na osvojenim medaljama na Evropskom šampionatu održanom u Beogradu – konstatovao je Šušnica.

Predsednik Opštine Branislav Šušnica, svoju izjavu je začinio jednom lepom vešću.

-Dok je trajao ovaj sastanak dobio sam poruku da je stigla saglasnost iz Uprave za kapitalna ulaganja, tako da se u narednim danima očekuje konačno raspisivanje nabavke za završetak sportskog kompleksa bazeni, Na radost Bačkopalnčana, da završimo tu sagu oko bazena i završetka izgradnje kompleksa bazeni – rekao je predsednik Opštine.

PIŠE: M.Đ.Kremenović

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.