Челници Европске кајакашке федерације посетили Бачку Паланку

ПОДРШКА ИЗГРАДНјЕ РЕГАТНОГ ЦЕНТРА

Минулог понедељка у Бачкој Паланци су боравили Алберт Wоодс и Бранко Ловрић, председник и подпредседник Европске кајакашке федерације. Циљ њихове посете био је детаљније упознавање са Планом детаљне регулације приобаља Дунава , предвиђеном за изградњу регатне стазе.

Угледне госте су у малој сали Скупштине општине примили, Бранислав Шушница , председник општине, Александар Борковић, подпредседник општине и Мита Лачански, председник Скупштине општине са сараданицима. На краћем састанку који је одржан, били су присутни Чедо Карановић, члан Извршног одбора КСС и представници ККК „Таркетт“ на челу са Мирославом Миком Родићем председником бачкопаланачког клуба.

Присутнима се први обратио Бранислав Шушница, предсдник Општине Бачка Паланка.

-Велико нам је задовољство што су нас посетили челници Европске кајакашке федерације. Бачка Паланка је град спорта, а кајак као спорт заузима посебно место, што се показало и на недавно завршеном Европском шампионату у Београду у кајаку. Наиме на том такмичењу, двојица Бачкопаланчана Миленко Зорић и Марко Драгосављевић, освојили су златну и бронзану медаљу – нагласио је Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка.

Након уводног експозеа, оредседника Општине, путем видео бима извршена је презентација будуће регатне стзазе. Посебно интересовање Алберт Wоодс, је показао за план детаљне регулације приобаља Дунава, који је везан за изградњу регатне стазе. Након обављене презентације председник Wоодс је изјавио да су пројекат регатне стазе, као и њена изградња, веома значајни за Бачку Паланку, Србију, као и серопски и светски кајак у целини.

С обзиром да ККК „Таркетт“ ове године обележава значајан јубилеј 50 година постојања, руководство бачкопаланачког клуба је поводом овог јубилеја, обавестило присутне на који начин би желели да га обележе. Наиме, спектакл под називом „Голд нигхт цхалленге – 2018.“ одржао би се у Бачкој Паланци 9. септембра .Челници Европске кајакашке федерације су најавили подршку обележавању овог јубилеја.

Председник Опоштине Бачка Паланка, Бранислав Шушница захвалио се угледниом гостима што су посетили Бачку Паланку и што су њихови домаћини били у прилици да им презентују пројекат изградње регатног центра.

-У току је испуњавање локацијских услова као и завршетак главног пројекта, након чега ће надамо се у нарденој години уследити први грађевински радови. Ради се о пројекту за чију реализацију треба од три до пет година, а он би се градио у етапама, саобраћајнице, објекти, стазе и све што је потребно – нагласио је Бранислав Шушница.

WООДС: ПОДРЖАВАМО ВАШУ ИДЕЈУ

На крају једночасовног састанка у малој сали СО Бачка Паланка, Алберт Wоодс је дао краћу изјаву за медије.

-Захвални смо што смо позвани на једну овакву презентацију. Подржавамо идеју око изградње једног оваквог кајакашког центра, који ће много значити за будућност кајака пре свега у Бачкој Паланци, али и за европски и светски кајак. Сигурно да ће један такав центар када буде завршен, добити организацију значајнох европских и светских такмичења – изјавио је Wоодс.

На новинарско питање да каже како је задовољан организацијом Европског шампионата одржаног у Србији, предсдник Европке кајакашке федерације је идговирио: – Првенство је било савршено организовано и стварно смо одушевљени оним што је било у Београду. Имали смо велики број трка, а што је јако важно сви су били задовољни. Услови су били прави, а уз то и Бог нам је помогао – констатовао је на крају Алберт Wоодс.

ШУШНИЦА: СЛЕДИ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА

Изјаву за медије дао је и Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка.

-Користим прилику да се захвалим Алберту Wоодсу, што је посетио Бачку Паланку и што смо били у могућности да му презентујемо пројекат који ће се надамо се у наредних неколко година и реализовати, овде код нас. Оно што смо ми зацртали као циљ, не само ми као локална самоуправа, јер ово је за нас велики пројекат и крупан залогај, већ пре свега држава Србија и покрајина Војводина почеће полако да се реализује. Надамо са да ће се у Бачкој Паланци организовати велика европска и светска такмичења. Искористио бих ову прилику да нашим момцима Миленку Зорићу и Марку Драгосављевићу честитам на освојеним медаљама на Европском шампионату одржаном у Београду – констатовао је Шушница.

Председник Општине Бранислав Шушница, своју изјаву је зачинио једном лепом вешћу.

-Док је трајао овај састанак добио сам поруку да је стигла сагласност из Управе за капитална улагања, тако да се у наредним данима очекује коначно расписивање набавке за завршетак спортског комплекса базени, На радост Бачкопалнчана, да завршимо ту сагу око базена и завршетка изградње комплекса базени – рекао је председник Општине.

ПИШЕ: М.Ђ.Кременовић

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс