Komunalije za domaćinstva u Bačkoj Palanci skuplje za 10 odsto

0
268

BAČKA PALANKA: Već treću godinu početkom leta ovdašnji komunalci, a na osnovu rešenja Opštinskog veća Bačke Palanke od jula 2017. godine, povećavaju cene osnovnih komunalnih usluga u gradu i selima, samo za domaćinstva. Usluge poskupljuju za 10 odsto, a na to treba dodati i PDV.

Po novom cenovniku, koji stupa na snagu 1. jula, a julski računi stižu na naplatu u avgustu, u Bačkoj Palanci kubni metar vode za piće koštaće 64,36 dinara, otpadne vode plaćaće se po kubiku 32,02 dinara, iznošenje smeća po domaćinstvu mesečno 494,12, a za kolektivno stanjovanje 605,52 dinara.

Većina građna ne zna zbog čega svake godine cene osnovnih komunalnih usluga idu gore, a nadležni u lokalnoj samoupravi i u opštinskom Javnom komunalnom preduzeću „Komunalprojekt” objašnjavaju da do ovakvih poskupljenja mora dolaziti sve dok se ne izjednače cene usuga za fizička i pravna lica. Navodno, ne sme biti dvojnih cena po Zakonu o komunalnim delatnostima.

To znači da će cene komunalnih usluga za domaćinstva rasti dok se ne postignu cene koje plaćaju pravna lica, odnosno – po kubnom metru pijaće vode 101,20 dinara, kubik otpadnih voda 50,49 dinara. Odnošenje i deponovanje smeća za pravna lica ima sledeće cene – lokali do 100 metara kvadratnih plaćaju paušal 794,19 dinara mesečno, lokali od 100-500 metara kvadratnih plaćaju 11,80 dinara po metru kubnom. Pravna lica i lokali preko 500 metara kvadrtanih za kontejner od pet kubika metara (prazni se minimum jednom nedeljno) plaćaju 5.700 dinara po pražnjenju. Za kontejner od 1,1 metar kubni po pražnjenju, barem jednom u sedam dana, plaća se 1.140 dinara.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.