Fotografisao se na haubi policijskih kola, kažnjen sa 50.000 dinara

44

Sudija za prekršaje je sa 50.000 dinara kaznio mlađeg Novosađanina koji se krajem avgusta fotografisao sedeći na haubi policijskog automobila.

On je kažnjen zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja.

Na fotografiji koja se 30. avgusta pojavila na Instagramu vidi se ovaj Novosađanin kako sedi na policijskom automobilu na parkingu kod stanice policije na Satelitu, sa isplaženim jezikom i porukom ispod fotografije „A.C.A.B“, što znači „All Cops Are Bastards“, odnosno „Svi policajci su kopilad“. Ovog mladića policija je tražila nekoliko dana i, nakon što je identifikovan i priveden u ponedeljak, kažnjen je pred prekršajnim sudom.

Predsednik Strukovnog udruženja policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ Nenad Ljubišić za 021.rs kaže da podržavaju brzu reakciju MUP-a i stav prekršajnih sudova da izriče oštrije novčane kazne. On navodi da, uzimajući u obzir da je uniformisana policija reprezent države, svako bahato ophođenje prema obeležjima ili sredstvima policije predstavlja i ruganje onome što ta uniforma predstavlja.

– U poslednje vreme evidentna je glorifikacija bahatosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenih i devijantnih ponašanja, naročito na društvenim mrežama gde akteri imaju prividan osećaj anonimnosti i nedodirljivosti. Strukovno udruženje policije apeluje na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, jer ono predstavlja i prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, a zaprećena je novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 sati – naveo je Ljubišić.

Podsetimo da se u Novom Sadu već godinama pojavljuju grafiti sa uvredama upućenim policiji, neki čak pozivaju na smrt policajaca, a da je retko kad neko bio priveden i kažnjen zbog toga.

Izvor: 021.rs / Foto: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.