ДВА ТАКМИЧЕНјА – ТРИНАЕСТ ПЕХАРА ЗА ПАЛАНЧАНЕ

У Кладову и Бечићима одржане радничке спортске игре

Од 13. до 17.јуна у Кладову и Бечићима одржане су традиционалне спортске игре на којима су међу осталома, учествовали и радници спортисти из бачкопаланачке општине.

Седамнаести сусрети „ХЕМИНС“ у Кладову, окупили су преко 600 учесника из Србије, Словеније и Македоније, а међу њима се налазило и седамнаест спортиста. Они су репрезентовали Савез самосталних синдиката за општине Бачка Паланка, Бач и Бачки Петровац. Са друге стране на летњем купу у Бечићима – „СИМЕСТА“, учешће је узело неколико стотина такмичара, који су били сврстани у 16 екипа.

-Савез самосталних синдиката Србије, организовао је традиционалне седамнаесте сусрете „ХЕМИНС“ у Кладову, на којима су мушкарци наступили у девет, а жене у осам спортова, док су се у две спортске дисциплине, такмичили жене и мушкарци заједно. Освајањем два прва, једног другог и два трећа места, ми смо у потпуности оправдали свој одлазак у Кладово. У конкуренцији 13 екипа, у генералном пласману заузели смо пето место. Свега седам бодова недостајало нам је да се на крају нађемо на трећем месту, у генералном пласману. Организација такмичења као и смештај и боравак у Кладову, били су веома добри – каже Драган Танкосић, председник Савеза самосталних синдиката за општине Бачка Паланка, Бач и Бачки Петровац.

На такмичењу у Кладову, прво место припало је женској екипи у стоном тенису, као и мушкој екипи у шаху. Друго место освојила је екипа одбојке на песку мешовито (жене, мушкарци), док су трећа места припала женској екипи у пливању и мушкој екипи у стоном тенису.

Савез самосталних синдиката Србије за општине Бачка Паланка, Бач и Бачки Петровац учествовао је и на радничким – спортским играма одржаним у Бечићима – СИМЕСТА. Прво место на овом такмичењу припало је женској екипи бачкопаланачког синдиката у баскету, док је друга била женска екипа у пикаду.

На синдикалним играма металаца – СИМЕСТА, одржаним у Бечићима, спортисти бачкопаланачког „Таркетт“ – а, освојили су две златне, две сребрне и једну бронзану медаљу.

-У генералном пласману у конкуренцији шеснаест екипа, „Таркетт“ је на крају заузео друго место, одмах иза „Металца“ из Горњег Милановца. Овај резултат још више добија на значају, када се зна да у неким спортовима нисмо имали своје представнике. На синдикалним играма металаца Србије тржишна агенција – СИМЕСТА, учествујемо јер синдикат коже и текстила коме припадамо, не организује спортска такмичења – каже Чедо Карановић, председник јединствене синдикалне организације Копмпаније „Таркетт“.

Златне медаље за „Таркетт“, освојили су бич – волеј екипа мешовито у саставу, Ирена Мајкић, Станимир Шаровић и Милош Кнежевић, као и мушка екипа у одбојци Шаровић, Кнежевић, Вукојев, Мајкић, Вујичић и Боснић. Сребрна одличја припала су стонотениској екипи у мешовитом саставу, Наташа Радованов, Небојша Поњевић и Предраг Кнежевић, мушкој екипи у баскету, Шаровић, Лакић, Јовановић и Кнежевић и женској екипи у одбојци, Ћировић, Стојановић, Радованов, Ирена Мајкић, Бороја, Петковић и Татјана Мајкић. Треће место освојила је Наташа Радованов у вишебоју (бацање камена с` рамена, пливање, скок из места).

Освајачима првих, других и трећих места у појединачној и екипној конкуренцији, додењени су пехари како у Кладову, тако и у Бечићима. Пехар је уручен и спортској екипи „Теркетта“ за друго место у генералном пласману.

ПИШЕ: М.Ђ.Кременовић

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс