DVA TAKMIČENjA – TRINAEST PEHARA ZA PALANČANE

U Kladovu i Bečićima održane radničke sportske igre

Od 13. do 17.juna u Kladovu i Bečićima održane su tradicionalne sportske igre na kojima su među ostaloma, učestvovali i radnici sportisti iz bačkopalanačke opštine.

Sedamnaesti susreti „HEMINS” u Kladovu, okupili su preko 600 učesnika iz Srbije, Slovenije i Makedonije, a među njima se nalazilo i sedamnaest sportista. Oni su reprezentovali Savez samostalnih sindikata za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac. Sa druge strane na letnjem kupu u Bečićima – „SIMESTA”, učešće je uzelo nekoliko stotina takmičara, koji su bili svrstani u 16 ekipa.

-Savez samostalnih sindikata Srbije, organizovao je tradicionalne sedamnaeste susrete „HEMINS” u Kladovu, na kojima su muškarci nastupili u devet, a žene u osam sportova, dok su se u dve sportske discipline, takmičili žene i muškarci zajedno. Osvajanjem dva prva, jednog drugog i dva treća mesta, mi smo u potpunosti opravdali svoj odlazak u Kladovo. U konkurenciji 13 ekipa, u generalnom plasmanu zauzeli smo peto mesto. Svega sedam bodova nedostajalo nam je da se na kraju nađemo na trećem mestu, u generalnom plasmanu. Organizacija takmičenja kao i smeštaj i boravak u Kladovu, bili su veoma dobri – kaže Dragan Tankosić, predsednik Saveza samostalnih sindikata za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac.

Na takmičenju u Kladovu, prvo mesto pripalo je ženskoj ekipi u stonom tenisu, kao i muškoj ekipi u šahu. Drugo mesto osvojila je ekipa odbojke na pesku mešovito (žene, muškarci), dok su treća mesta pripala ženskoj ekipi u plivanju i muškoj ekipi u stonom tenisu.

Savez samostalnih sindikata Srbije za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac učestvovao je i na radničkim – sportskim igrama održanim u Bečićima – SIMESTA. Prvo mesto na ovom takmičenju pripalo je ženskoj ekipi bačkopalanačkog sindikata u basketu, dok je druga bila ženska ekipa u pikadu.

Na sindikalnim igrama metalaca – SIMESTA, održanim u Bečićima, sportisti bačkopalanačkog „Tarkett” – a, osvojili su dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

-U generalnom plasmanu u konkurenciji šesnaest ekipa, „Tarkett” je na kraju zauzeo drugo mesto, odmah iza „Metalca” iz Gornjeg Milanovca. Ovaj rezultat još više dobija na značaju, kada se zna da u nekim sportovima nismo imali svoje predstavnike. Na sindikalnim igrama metalaca Srbije tržišna agencija – SIMESTA, učestvujemo jer sindikat kože i tekstila kome pripadamo, ne organizuje sportska takmičenja – kaže Čedo Karanović, predsednik jedinstvene sindikalne organizacije Kopmpanije „Tarkett”.

Zlatne medalje za „Tarkett”, osvojili su bič – volej ekipa mešovito u sastavu, Irena Majkić, Stanimir Šarović i Miloš Knežević, kao i muška ekipa u odbojci Šarović, Knežević, Vukojev, Majkić, Vujičić i Bosnić. Srebrna odličja pripala su stonoteniskoj ekipi u mešovitom sastavu, Nataša Radovanov, Nebojša Ponjević i Predrag Knežević, muškoj ekipi u basketu, Šarović, Lakić, Jovanović i Knežević i ženskoj ekipi u odbojci, Ćirović, Stojanović, Radovanov, Irena Majkić, Boroja, Petković i Tatjana Majkić. Treće mesto osvojila je Nataša Radovanov u višeboju (bacanje kamena s` ramena, plivanje, skok iz mesta).

Osvajačima prvih, drugih i trećih mesta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dodenjeni su pehari kako u Kladovu, tako i u Bečićima. Pehar je uručen i sportskoj ekipi „Terketta” za drugo mesto u generalnom plasmanu.

PIŠE: M.Đ.Kremenović

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.