Дан Дунава на радост најмлађих (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: У уторак (29.06.) одржана је манифестација Дан Дунава у Бачкој Паланци на Градској плажи. Организатори су Туристичка организација општине Бачка Паланка и УЛС „Петар Томић“.


Манифестација је одржана под покровитељством Општине Бачка Паланка, а пријатељи манифестације су Народна библиотека „Вељко Петровић“ и Књижевни клуб „ДИС“.

За децу је одржан веома интересантан програм. Сликари из УЛС Петар Томић су донели материјал за сликање, па су са децом сликали Дунав, док су поезију о Дунаву писала деца са члановима НБ Вељко Петровић и Књижевног клуба ДИС. Три најлепша цртежа су награђена, а песме је написало само петоро деце, па су сви награђени за песме.

Поред тих активности, деца су могла да играју на песку Игре без граница, као и да се фотографишу где су слике одмах гратис добијали, а оно што је највише привукло пажњу малишана јесте девојка Ана која је осликавала лице и руке деци, цртајући разне мотиве перивим бојама.

На крају манифестације, сва деца су добила захвалнице, ранчић са воштаним бојама који може да се осликава, а после су сви заједно пуштали папирне бродиће у Дунав.