„BAP RACING TEAM“ UBEDLjIVO NAJBOLjI

170

Minule nedelje u Tovariševu su održane moto – kros trke koje su se bodovale za državni šampionat. Na besprekorno pripremljenu i veoma dobro uređenu stazu, izašlo je preko 70 vozača iz Austrije, Nemačke, Mađarske, BiH i Srbije. Oni su se borili za titule pobednika u klasama, MX – 65, MX – 85, MX – 1, MX – 2, MX – 2 junior. MX – 3, MX – S, MX – B i MX ATW.

U klasi MX – 65, bačkopalnčanački „BAP racing team“ imao je tri takmičara. Od njih trojice najuspešniji je bio Danilo Crnjanski, koji je zauzeo četvrto mesto sa 36 osvojenih bodova. Na sedmo mesto plasirao se Daniel Pavlinji sa 28 bodova, kome je ovo bila prva zvanična trka. Član bačkopalanačkog kluba u ovoj klasi, Stefan Menčik zauzeo je osmo mesto, sa 26 bodova.

U klsi MX – 1, boje domaćina branio je Stefan Radanov, koji je zauzeo treće mesto, osvojivši 40 bodova. Peto mesto pripalo je Vojislavu Crnjanskom u klasi MX – 2 junior. Vojislav je osvojio 32 boda.
Četvrto mesto pripalo je Vlatku Provodovskom u klasi MX -3. Provodovski je na osnovu ovog plasmana za bačkopalanački trkački klub, osvojio 36 bodova. Drugo mesto pripalo je Branku Radanovu u klasi MX – S. Branko je kao drugoplasirani,za „BAP racing team“ osvojio 44 boda. U istoj klasi, Pantelija Vukobratov, takođe član BAP racing tzema,zauzeo je treće mesto sa 40 bodova.

Zanimljivo je da je nakon duže pauze na stazu u Tovariševu izašao Slobodan Jablanović, koji je takođe nastupio za klub iz Bačke Palanke. Jablanović je vozio samo jednu trku, nije ostvario plasman, ali je najavio svoj povratak na stazu. Jablanović je nastupio u klasi MX –B.

U klasi MX ATV, učestvovala su četvorica vozača bačkopalanačkog kluba – Zdravko Crnjanski, Dimitrije Mita Bjeloš, Oliver Feketa i Nikola Šenk. Crnjanski je zauzeo prvo, Bjeloš drugo, Fekete treće a Šenk četvrto mesto. Crnjanski je osvojio 47 bodova, baš kao i Bjeloš, ali je bio uspešniji u drugoj vožnji, pa je na osnovu tog rezultata rangiran na prvo mesto.Fekete je kao treći osvojio 40, a Šenk kao četvrti 36 bodova.

Na osnovu ostvarenih rezultata u Tovariševu, „BAP racing team“ je u ekipnoj konkurenciji bio ubedaljivo najbolji sa 340 osvojenih bodova, čak 53 boda više od drugoplasiranog „MX 024“ iz Bačke Topole.

-Izuzetno smo zadovoljni kako plasmanom naših članova, tako i svim onim što se dešavalo na stazi u Tovariševu. Za nas koji smo organizovali moto – kros, svakako je najvažnije, da je sve proteklo u najboljem redu bez povreda vozača i bilo kakvog incidenta . Na trkama u Tovariševu hrono – tim je po prvi out u istoriji jednog ovakvog takmičenja kod nas, uživo objavljivao rezultate na stazi, što je svakako privuklo pažnju prisutnih vozača, ali i gledalaca. Zahvaljujem se Branislavu Šušnici predsedniku Opštine, koji je otvorio takmičenje i koji je svojim prisustvom uveličao moto – kros trke. Takođe veliko hvala i svima onima koji su pomogli održavanje trka u Tovariševu, koje je naš klub uz velčike napore i ulaganja uspeo da oživi na tovaroškoj stazi, nakon više od 15 godina – kaže Zdravko Crnjanski, predsednik i takmičar „BAP racing team“.

Trkama u Tovariševu prisustvovalo je preko 1000 gledalaca, koji su sa velikom pažnjom pratili šta se događa na stazi, koja je po mišljenju mnogih takmičara koji su na njoj vozili, kao i priosutnih gledalaca trenutno među najboljima u Srbiji. Jedno je sigurno, staza ne bi bila tako kvalitetna i atraktivna, da „BAP racing team“ nije preuzeo brigu oko njenog održavanja i pripremanja za takmičenje i trening.

„BAP racing team“, se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali održavanje trka u Tovariševu. Posebnu zahvalnost zaslužuju, Dom zdravlja iz Bača, Gerontološki centar iz Bačke Palanke i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Tovariševa.

SPONZORI TRKA

Održavanje moto – kros trka u Tovariševu pomgli su: „Lider transport“, „TDM“ voće, „Speed trade“, „Pašin farm“, „Ćosić“, Auto servis „Crnjanski“. DDOR Novi Sad, Skupština opštine Bačka Palanka, JKP „Tvrđava“ Bač, Apatinskla pivara – Apatin, „Bjeloš“doo, „Animal komerc“ Tovariševo i „RZ“ servis.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/backapalankainfo

Piše: M.Đ.Kremenović

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.