У обнову базена уложено 52 милиона динара

БАЧКА ПАЛАНКА – Након седам година од почетка градње, житељи Бачке Паланке коначно ће се наредне године купати у отвореном базену на Тиквари. У току су завршни радови прве фазе изградње базена, а биће уложено 52 милиона динара.

Звук мешалице и радници на градилишту наговештавају да ће базен у Бачкој Паланци следећег лета коначно бити отворен за купаче.

Када ће радови бити завршени још увек није познато, јер зависи од временских прилика, каже председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница.

„Оно што смо дуго чекали, скоро деценију, коначно се и десило, добили смо сагласност од Управе за капитална улагања у прошлој недељи, на њихових 32 милиона динара које су определили за изградњу и наших 20 милиона из локалног буџета“, изјавио је Шушница.

Актуелна власт у Бачкој Паланци базен је преузела од својих претходника и, како кажу, нису знали у каквом је стању док га нису напунили водом. Показало се да је пун пукотина кроз које вода цури, те су неколико пута морали да га празне и санирају оштећења. Претходних година најављивано је и наткривање базена и изградња спа центра, али о томе тренутно не размишљају, јер како кажу, приоритет им је да приведу крају изградњу отвореног базена.

„Наш највећи задатак је био да отворимо базене да се Бачкопаланчани почну купати на овим базенима и након тога можемо да причамо о свим осталим фазама изградње и завршетка и затварања овога базена што би свакако био и највећи бенефит у општини Бачка Паланка поред нашег Дунава и Тикваре да имамо и затворени базен“, додао је Шушница.

Изградња базена почела је крајем 2011-те, а према тадашњем плану, рок за завршетак радова био је осам месеци. С обзиром на то да је изградњу пратио низ проблема, слегање терена, пуцање конструкције базена, планиран буџет је премашен. Ипак, последња фаза радова биће завршена средствима Управе за капитална улагања и Општине, биће уложено 52 милиона динара, те ће Бачкопаланчани наредне купалишне сезоне, осим плажа на Дунаву имати још једно место за уживање, отворени олимпијски базен.

Извор: РТВ