U kojim uslovima ženski mozak bolje funkcioniše?

174

Najnovije istraživanje moglo bi da pomogne kompanijama da povećaju produktivnost.

Odavno je utvrđeno da muškarci imaju neznatno višu telesnu temperaturu od žena, pa su tako temperature u većini kancelarijskih prostorija prilagođene muškarcima.

Ako je suditi po rezultatima novog istraživanja, to bi moglo da bude loša poslovna politika. Naučno istraživanje, sprovedeno u Nemačkoj, sugeriše da ženski mozak bolje funkcioniše na visokim temperaturama.

S druge strane, muškarci bolje funkcionišu na nižim temperaturama, odnosno u hladnijim prostorijama, navodi se u studiji objavljenoj u magazinu PLOS One, a prenosi The Guardian.

U istraživanju je učestvovalo 500 žena i muškaraca koji su morali da obavljaju različite zadatke na različitim temperaturama.

Na višim temperaturama, žene bolje rade matematiku i zadatke verbalne prirode, dok na nižim temepraturama iste zadatke bolje obavljaju muškarci.

U toplijim uslovima žene značajno poboljšavaju produktivnost, dok u obrnutom slučaju ne dolazi do značajnog pada muške produktivnosti.

“Naše istraživanje sugeriše da bi firme u čijim kancelarijama rade i sede osobe oba pola mogle da profitiraju ako bi temperaturu podesile na veću od uobičajene”, sugeriše se u istraživanju.

Kako u članku ističe The Guardian, možda rezultati ovog istraživanja objašnjavaju činjenicu da muškarci u odelima i kravatama pretvaraju svoje kancelarije u “iglo”.

Autor: Editor

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.