У Бачкој Паланци на тестирање се чека и до пет дана (ВИДЕО)

51

БАЧКА ПАЛАНКА: Последњих дана гужве у ковид амбуланти у Бачкој Паланци су огромне. 


Нашој редакцији протекле недеље јавио се велики број грађана који тврде да, приликом доласка у ковид амбуланту, након прегледа буду враћени кући, али без обављеног тестирања, већ им се заказује термин теста у наредних два, па и до чак пет дана. Када пацијент дође у заказаном термину, опет чека по неколико сати.

Суграђанка која нам се обратила каже да се 13.01. јавила у ковид амбуланту, а да јој је тестирање заказано за уторак, 18.01. Такође, обратио нам се пацијент који се са високом температуром (39,5) јавио у ковид амбуланту у суботу, 15.01., а тестирање му је, каже, заказано у уторак 18.01.2022. године.

Неупитно је колико ово чекање за тестирање ствара проблеме грађанима јер без резултата теста, не можете добити адекватну терапију, нити отворити боловање.

Зашто је то тако и да ли постоји могућност повећања обухвата тестирања у нашој општини, питали смо директорку бачкопаланачког Дома здравља, др Срђану Крстоношић.

Како је рекла наша саговорница, у ковид амбуланти у Бачкој Паланци, тренутно ради пет лекарских екипа. То очигледно није довољно и грађани су са правом незадовољни јер им опет преостаје чекање у ковид амбуланти, чекање на преглед, чекање на тестирање, чекање на боловање.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.