U Bačkoj Palanci na testiranje se čeka i do pet dana (VIDEO)

0
245

BAČKA PALANKA: Poslednjih dana gužve u kovid ambulanti u Bačkoj Palanci su ogromne. 


Našoj redakciji protekle nedelje javio se veliki broj građana koji tvrde da, prilikom dolaska u kovid ambulantu, nakon pregleda budu vraćeni kući, ali bez obavljenog testiranja, već im se zakazuje termin testa u narednih dva, pa i do čak pet dana. Kada pacijent dođe u zakazanom terminu, opet čeka po nekoliko sati.

Sugrađanka koja nam se obratila kaže da se 13.01. javila u kovid ambulantu, a da joj je testiranje zakazano za utorak, 18.01. Takođe, obratio nam se pacijent koji se sa visokom temperaturom (39,5) javio u kovid ambulantu u subotu, 15.01., a testiranje mu je, kaže, zakazano u utorak 18.01.2022. godine.

Neupitno je koliko ovo čekanje za testiranje stvara probleme građanima jer bez rezultata testa, ne možete dobiti adekvatnu terapiju, niti otvoriti bolovanje.

Zašto je to tako i da li postoji mogućnost povećanja obuhvata testiranja u našoj opštini, pitali smo direktorku bačkopalanačkog Doma zdravlja, dr Srđanu Krstonošić.

Kako je rekla naša sagovornica, u kovid ambulanti u Bačkoj Palanci, trenutno radi pet lekarskih ekipa. To očigledno nije dovoljno i građani su sa pravom nezadovoljni jer im opet preostaje čekanje u kovid ambulanti, čekanje na pregled, čekanje na testiranje, čekanje na bolovanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.