U Bačkoj Palanci će u narednih 48 sati pasti kiše koliko obično padne za mesec dana

0
308

Bačkopalančani U Bačkoj Palanci će u narednih 48 sati pasti kiše koliko obično padne za mesec dana

Urednik portala „Vojvodinameteo“ Jovan Čabrilo za portal 021 navodi da građani ne treba da brinu, jer je prognozirana količina padavina daleko manja nego tokom ciklona „Tamara“ 2014. kada su bile poplave i kada je u delovima Srbije, Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine palo duplo više kiše, a negde i više od toga. On objašnjava da se i sada očekuju porasti vodostaja u delovima susednih zemalja, kao i u zapadnoj Srbiji i to na Kolubari i njenim pritokama, a krajem nedelje i na Savi.

Čabrilo kaže da se u ponedeljak popodne i u utorak očekuje najviše padavina u Vojvodini, kada će pasti od 10 do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

– U ponedeljak će povremeno padati kiša, više u kasnim popodnevnim časovima i tokom noći. To će biti najjači talas padavina, biće uslova za pljuskove sa grmljavinom i na području Vojvodine očekuje se od 10 do 30 litara kiše, pri čemu će najmanje padati u Banatu, a više na zapadu Srema i zapadu Bačke. Kiše će biti i u utorak, prvenstveno ujutru, zatim ponovo uveče i tokom noći – objašnjava Čabrilo.

Kako je dodao, u sredu, kao i u četvrtak biće oblačno sa povremenom kišom, ali sa daleko manjim količinama padavina nego u ponedeljak i utorak. Od petka se već može očekivati razvedravanje i temperature preko 20 stepeni.

Urednik portala „Vojvodinameteo“ kaže za 021.rs i da od 18. maja treba očekivati stabilizaciju vremena i da će posle nekoliko nedelja hladnijeg proleća uslediti rast temperature.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.