Šušnica i štab ostavke! Krivična odgovornost! EDS da ukloni rizike! (VIDEO)

БАЧКА ПАЛАНКА (03.08.) - Други протест незадовољних грађана радом Општинског штаба за ванредне ситуације и Електродистрибуције. Нови, трећи протест је најављен такође данас, од 19 часова.

0
354

BAČKA PALANKA – U četvrtak (03.08.), u 11 časova, ispred zgrade Opštine Bačka Palanka, održao se drugi protest građana, nezadovljnih neefikasnošću i sporošću Opštinskog štaba za vanredne situacije u otklanjanju posedica olujnog nevremena. Oni smatraju da je štab, svojim nečinjenjem doveo građane u veliki rizik.


Ogorčenje radom štaba je kulminiralo kada je maloletni dečak A.M. (13) iz Bačke Palanke nastradao u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara tokom igre sa vršnjacima. U potresnoj ispovesti, otac preminulog dečaka, Goran Mijaljković navodi da su više puta kontaktirali nadležne službe zbog kablova koji vise sa bandere, ali oni nisu uklonjenjeni punih 12 dana, sve do tragičnog događaja.

Posebno nezadoljstvo i ogorčenost je izazvala jučerašnja reakcija predsednika opštine, Branislava Šušnice, koji je i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije, kada je u izjavi za medije napao novinarku medija BAP VESTI, Draganu Jovičić Bujak, jer mu je postavila pitanje koliko još ovakvih rizičnih mesta, sa strujnim kablovima ima u Bačkoj Palanci.

Prvi protest je održan dan ranije od 19 časova, a na ovom, drugom protestu, iza koga ne stoji ni jedna politička opcija, već samo nezadovoljni građani, izneti su i zahtevi:

1. Ostavka Predsednika opštine Bačka Palanka;

2. Smena kompletnog Opštinskog štaba za vanredne situacije u Opštini Bačka Palanka.

3. Nadležni organi da utvrde postoji li krivična odgovornost komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije i ostalih odgovornih;

4. Da pokrajina i republika pomognu lokalnoj vlasti da se hitno sanira šteta i otklone opasnosti po živote građana! (Od kablova pod naponom, oštećenih stabala, oštećenih krovova zgrada…);

5. Da se hitno pošalju dodatne ekipe “Elekrovojvodine” iz susednih opština.

Novi protest je najavljen takođe danas, od 19 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.