Spremna ambulanta za pacijente sa simptomima korona virusa (VIDEO)

134

BAČKA PALANKA: Ministarstvo zdravlja saopštilo je da od danas, svi koji osete simptome korona virusa odmah treba da se jave u dom zdravlja. 


Dakle, nije potrebno da se prvo zove telefonom već se pacijenti javljaju u posebne ambulante domova zdravlja koje su opredeljene za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom.

Proveravali smo da li je Dom zdravlja Dr „Mladen Stojanović“ spreman i kako će od sad funkcionisati prijem pacijenata koji sumnjaju na infekciju covidom 19.

Ambulanta za akutne respiratorne infekcije pri bačkopalanačkom domu zdravlja dostupna je 24 časa. Lekarske ekipe koje zbrinjavaju pacijente sa respiratornim simptomima, dostupne su na telefone kol centra 021/7550-351 i 021/7550-359 kao i u samoj ambulanti koja se nalazi u delu zgrade Odeljenja za pneumoftiziologiju.

Važno je napomenuti da se testiranje u Bačkoj Palanci za sad ne radi, ali u narednom periodu u novootvorenoj ambulanti uzimaće se uzorci i slati na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Da ima i onih koji brinu o našim zdravstvenim radnicima i žele u ovim teškim danima da im izmame osmeh, pokazale su članice Udruženja žena „Tovariševo“. One su ekipi doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ poklonile cveće i tako izrazile zahvalnost za sve što rade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.