Спремна амбуланта за пацијенте са симптомима корона вируса (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Министарство здравља саопштило је да од данас, сви који осете симптоме корона вируса одмах треба да се јаве у дом здравља. 


Дакле, није потребно да се прво зове телефоном већ се пацијенти јављају у посебне амбуланте домова здравља које су опредељене за пацијенте са респираторним инфекцијама и температуром.

Проверавали смо да ли је Дом здравља Др „Младен Стојановић“ спреман и како ће од сад функционисати пријем пацијената који сумњају на инфекцију цовидом 19.

Амбуланта за акутне респираторне инфекције при бачкопаланачком дому здравља доступна је 24 часа. Лекарске екипе које збрињавају пацијенте са респираторним симптомима, доступне су на телефоне кол центра 021/7550-351 и 021/7550-359 као и у самој амбуланти која се налази у делу зграде Одељења за пнеумофтизиологију.

Важно је напоменути да се тестирање у Бачкој Паланци за сад не ради, али у наредном периоду у новоотвореној амбуланти узимаће се узорци и слати на анализу у Институт за јавно здравље Војводине.

Да има и оних који брину о нашим здравственим радницима и желе у овим тешким данима да им измаме осмех, показале су чланице Удружења жена „Товаришево“. Оне су екипи дома здравља „Др Младен Стојановић“ поклониле цвеће и тако изразиле захвалност за све што раде.