Sekcija advokata Opštine Bačka Palanka nudi besplatnu pravnu pomoć u cilju zaštite dece od nasilja u školama

SAOPŠTENJE SEKCIJE ADVOKATA OPŠTINE BAČKA PALANKA

0
558

Sekcija advokata Opštine Bačka Palanka, nalazi da je nužno da reaguje povodom dešavanja u školama u Bačkoj Palanci. Deca kao najosetljiviji i najugroženiji deo našeg društva moraju uživati posebnu zaštitu.

Zaštita od „vršnjačkog nasilja“ u školama, je na žalost postala jedan od prioriteta, i mora se, pre svega, ogledatu u značajnoj prevenciji, odnosno u aktivnom stvaranju uslova u kojima je svima jasno da je nasilje prema deci apsolutno neprihvatljivo. Navodi se između ostalog u saopštenju sekcije advokata Opštine Bačka Palanka.

Ta zaštita se ogleda i u hitnom postupanju u cilju zaštite dece od svake potencijalne opasnosti i nasilja, te je posebno bitno da se od strane odgovornih lica u školama bez izuzetaka poštuju pozitivni propisi, koji imperativno propisuju ko, u koji rokovima i koje mere i radnje mora da sprovodi i preduzima.

Svako „zatvaranje očiju“ pred evidentnim problemima, i politika nezameranja, može dovesti do nesagledivih posledica koje niko ne želi.

Sekcija advokata Opštine Bačka Palanka zato poziva sve nadležne da preduzmu sve što je neophodno da se nasilje u školama ne dešava, odnosno da sve slučajeve nasilja adekvatno tretiraju.

Sekcija advokata Opštine Bačka Palanka nudi besplatnu pravnu pomoć u cilju zaštite dece od nasilja u školama.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.