Revija oldtajmera u Bačkoj Palanci (VIDEO)

BAČKA PALANKA: U nedelju (13.06.) u Bačkoj Palanci isped restorana Etno Idila, održan je skup oldtajmera, gde su se sakupili vozači starih automobila i motora, u organizaciji Oldtajmer kluba Novi Bečej – Bečej.


Većina vozila je krenula za Bačku Palanku iz Bečeja, a iz drugih gradova Srbije došli su direktno u Bačku Palanku. Tog dana održana je i 10. Godišnja skupština kluba.

Za ljubitelje automobila i motora u nedelju je bio praznik za oči, pogotovo za one koji vole duh starog vremena. Mogli su se videti automobili iz 60- ih godina, kabrioleti, stari Tomos motori, čak i stari Zastavin automobil koji je koristila policija.

Na skupu su podeljeni i pehari u čast Lemija i to u tri kategorije. U klasi najoriginalnijih automobila prvo mesto osvojio je Pežo 504, drugo Opel kadet d i treće Opel omega. U kategoriji za najlepši auto nagradu je osvojio Zastavin beli auto 1300, drugo mesto Fiat bertone, a treće Opel rekord.

U klasi najboljih Tomos motora, prvo mesto pripalo je motoru Tomos hippy, drugo mesto Tomos elektronik, a treće Tomos apn4.

Inače, motorom Tomos elektronik, u nedelju je došao i vice šampion Evrope, vice šampion Jugoslavije, četvorostruki šampion Srbije u brzinskom motociklizmu, dva puta šampion Alpe Adrie, Subotičanin Karolj Kenjereš.

Nakon podele pehara, krenuli su put Bača u turistički obilazak.

Od bačkopalančana bili su samo posetioci koji su razgledali oldtajmere i fotografisali se.