Ревија олдтајмера у Бачкој Паланци (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: У недељу (13.06.) у Бачкој Паланци испед ресторана Етно Идила, одржан је скуп олдтајмера, где су се сакупили возачи старих аутомобила и мотора, у организацији Олдтајмер клуба Нови Бечеј – Бечеј.


Већина возила је кренула за Бачку Паланку из Бечеја, а из других градова Србије дошли су директно у Бачку Паланку. Тог дана одржана је и 10. Годишња скупштина клуба.

За љубитеље аутомобила и мотора у недељу је био празник за очи, поготово за оне који воле дух старог времена. Могли су се видети аутомобили из 60- их година, кабриолети, стари Томос мотори, чак и стари Заставин аутомобил који је користила полиција.

На скупу су подељени и пехари у част Лемија и то у три категорије. У класи најоригиналнијих аутомобила прво место освојио је Пежо 504, друго Опел кадет д и треће Опел омега. У категорији за најлепши ауто награду је освојио Заставин бели ауто 1300, друго место Фиат бертоне, а треће Опел рекорд.

У класи најбољих Томос мотора, прво место припало је мотору Томос хиппy, друго место Томос електроник, а треће Томос апн4.

Иначе, мотором Томос електроник, у недељу је дошао и вице шампион Европе, вице шампион Југославије, четвороструки шампион Србије у брзинском мотоциклизму, два пута шампион Алпе Адрие, Суботичанин Карољ Кењереш.

Након поделе пехара, кренули су пут Бача у туристички обилазак.

Од бачкопаланчана били су само посетиоци који су разгледали олдтајмере и фотографисали се.