Prošireni kapaciteti PU „Mladost“ za narednu godinu (VIDEO)

Усвојени завршни рачун буџета за 2023. и ребаланс буџета за 2024. годину са повећањем од 30 милиона динара.

0
152

BAČKA PALANKA – U sredu (22.05.) je u zgradi Opštine Bačka Palanka održana 190. sednica Opštinskog veća.


Članovi veća su usvojili predlog odluke o završnom računu budžeta za 2023. godinu koji je iznela Marija Maksić, kao i izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu prvog rebalansa budžeta za 2024. godinu, nakon čega je utvrđen i predlog odluke o prvom rebalansu budžeta. Rebalansom je predloženo povećanje budžeta u iznosu od 20 miliona dinara na ime prihoda od samostalne delatnosti, i 10 miliona dinara od prihoda od imovine.

Predstavnik Službe za upravljanje ljudskim resursima, Rade Vujičić, izneo je predlog izmene kadrovskog plana za 2024. godinu Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka, po kom se planira zapošljavanje još pet kadrova.

Danas je usvojeno i rešenje o formiranju vaspitnih grupa sa do 20% većim brojem dece za upis u Predškolskoj ustanovi „Mladost“ za radnu 2024/2025. godinu.

Nikola Lalić iz Odeljenja za urbanizam i građevinarstvo predstavio je više predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije za različite blokove i delove opštine, koji su jednoglasno usvojeni.

Predstavljeni su i predlozi za pokretanje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u Mladenovu i Pivnicama putem javnog nadmetanja, koji su takođe dobili podršku. Razmotrena i prihvaćena informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća za prvi kvartal 2024. godine.

Veće je utvrdilo predlog koncesionog akta za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog prigradskog prevoza putnika, kao i predlog odluke o prestanku osnivačkih prava Opštine u privrednom društvu Radio i televizija Bačka Palanka DOO. Dušan Tankosić je podneo izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2023. godinu, koji je prihvaćen, kao i predlog rešenja o izmeni i imenovanju novih članova štaba, zbog promene na rukovodećim mestima u Javnim preduzećima u opštini Bačka Palanka, i to „Elektrodistribucije“, JKP „Komunalprojekt“ i Centra za socijalni rad.

Miladin Zorić je predstavio predlog izmena i dopuna Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“, kao i predlog izmena i dopuna Statuta Narodne biblioteke, koji su oba usvojena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.