Проблем теретног саобраћаја кроз Бачку Паланку (ВИДЕО)

У среду, 16. октобра 2019. године, примећено је преусмеравање транспортних камиона који су се кретали ка граничном прелазу Бачка Паланка из правца Новог Сада, на обилазницу ка гајдобранском путу. На тај начин је уобичајена гужва ка граничном прелазу са Хрватском, смањена. Међутим, ово је само привремено решење.

Колоне камиона које се најчешће уторком, средом и четвртком стварају на улазу у Бачку Паланку из смера Новог Сада и протежу дуж улица Краља Петра И  и Светозара Милетића ка граничном прелазу, представљају велик проблем свим грађанима. Угрожен је јавни саобраћај и кретање возила хитних служби. Становници околних стамбених блокова и улица не могу нормално да функционишу јер им је кретање ограничено положајем теретних возила. Власници трговина и фирми имају проблем са доласком својих транспортних возила са робом.

Деца нису безбедна на путу од куће до школе, дешава се да прелазе пешачки пут између паркираних камиона што представља велику опасност. Са друге стране, према изјавама возача камиона, чекање на прелазак границе са Хрватском из Бачке Паланке, траје и више од 10 часова а услед тога настају и други проблеми као што су кашњења испоруке робе, премор возача, што је посебно опасно за безбедност саобраћаја и потенцијална опасност од упадања миграната у приколице камиона док су паркирани.