Pokrajinska vlada uložila 500 miliona dinara u razvoj opštine Ruma

159

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Ruma i tom prilikom izjavio da je Pokrajinska vlada, u protekle dve godine, po svim osnovama, u razvojne i kapitalne projekte u toj opštini investirala 500 miliona dinara.

Predsednik Mirović, nakon obilaska radova na rekonstrukciji Glavne ulice, radne zone „Rumska petlja“ u kojoj je postavljena javna rasveta, kao i rekonstruisanih saobraćajnica u naselju Buđanovci, rekao je da su Pokrajinska vlada i opština Ruma uradili zajednički veliki posao na realizaciji ova tri, kapitalna projekta, za koja je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojeno 225 miliona dinara.

„Počeli su veliki radovi na rekonstrukciji Glavne ulice u Rumi, za šta smo izdvojili 135 miliona dinara i očekujem da će do jeseni ovaj posao biti završen“, rekao je predsednik Mirović i dodao da su završeni radovi na uređenju glavnih saobraćajnica u Buđanovcima, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 45 miliona dinara.

Podsećajući da je u radnoj zoni „Rumska petlja“, jednoj od najvećih industrijskih zona u Srbiji, postavljena javna rasveta, koju je finansirala Pokrajinska vlada sa 46 miliona dinara, predsednik Mirović ocenio je da opština Ruma svakim danom sve više napreduje.

„U opštini Ruma radi se na velikim projektima, broj nezaposlenih se smanjuje i sve to vidljivo je golim okom“, kazao je predsednik Mirović i dodao da je Ruma jedna od najodgovornijih lokalnih samouprava kada je reč o pripremi projektne dokumentacije.

„Ako nema puta, nema ni života“, izjavio je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, nakon obilaska rekonstruisane saobraćajnice u Buđanovcima i izrazio zahvalnost predsedniku Miroviću jer je prepoznao značaj ovih infrastrukturnih projekata, koji će, kako je istakao, obezbediti kvalitetniji život svih građana te opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.