Подела бесплатних садница грађанима у оквиру акције „Посади свој хлад“ (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама, Општина Бачка Паланка се придружује акцији „Посади свој хлад“.


У петак, 9. априла, у 12 часова у целој Србији биће оргнизована јавна подела 30.000 садница белог јасена, а Бачкој Паланци припало је 200 садница које ће бити подељене испред зграде Општине окупљеним грађанима.

Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одгворних компанија, које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана. Свака садница садржи лого спонзора као и QР код преко којег можете да се региструјете и пратите упутства за њен даљи развој. Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.

Пројекат „Посади свој хлад“  је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WЕФ) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (Еуропеан Неw Деал) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.