Почиње Светско првенство у Русији

Светско првенство у фудбалу, 21. по реду, данас почиње у Русији, а међу 32 учесника налази се и Србија, која други пут наступа под тим именом на највећем фудбласком такмичењу.

Прва утакмица Мундијала почеће у 17 часова на стадиону Лужњики у Москви између домаћина Русије и Саудијске Арабије, а пола сата раније почеће свечана церемонија отварања шампионата.

Репрезентација Србије играће у Групи Е против селекција Костарике, Швајцарске и Бразила, а први меч играће у недељу од 14 часова у Самари против Костарике.

Овогодишњи Мундијал играће се у 11 градова и трајаће до 15. јула, када је за 17 часова заказано финале у Москви.

На Мундијалу у Русији ће се први пут у историји Светског првенства користити видео технлогија ВАР.

Титулу првака света брани Немачка.

Мачор Ахил прогнозира победу Русије, док лемур типује на Саудијску Арабију

Две животиње прогнозирале су различите победнике прве утакмице овогодшњег Светског првенства, у којој се састају Русија и Саудијска Арабија.

Мачор Ахил је у музеју Ермитаж у Санкт Петербургу прогнозирао победу домаћина турнира. Испред њега су била постављена два тањира хране, један означен заставом Русије, а други заставом Саудијске Арабије. Ахил је оклевао, али је на крају ипак отишао до тањира са заставом Русије. Мачора су потом обукли у руски дрес, у ком је позирао за фоторепортере.

Ахил је постао популаран прошле године, када је током Купа конфедерација у Русији тачно прогнозирао неколико победника.

За разлику од Ахила, лемур Спартак у зоолошком врту у Јекатеринбургу је прогнозирао победу Саудијске Арабије.

Извор: Бета / Фото: АП