ПепсиЦо донирао ИТ опрему Техничкој школи „9. мај“ (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак (04.02.), компанија ПепсиЦо донирала је рачунарску и другу техничку опрему и уређаје Техничкој школи „9. мај“ у Бачкој Паланци и тако наставила са праксом друштвено одговорног доприноса локалној заједници у којој послује. Донирано је десет десктоп рачунара, десет лаптопова, десет монитора, три пројектора, три штампача и друга ИТ опрема.


– Друштвено одговорна пракса инкорпорирана је у оквиру наше компаније и представља један од приоритета нашег пословања. Допринос заједници у којој живе и раде наши запослени је за нас од изузетног значаја, а тај допринос реализујемо кроз јавно приватна партнерства и пружајући подршку јавним установама. Надамо се да ће ова донација допринети и олакшати рад, како запослених, тако и њених ђака, изјавио је Роберт Бака, менаџер ПепсиЦо фабрике у Маглићу.

Донација је свечано уручена директорки Снежани Ивељи у просторијама Техничке школе „9. мај“ у Бачкој Паланци. Директорка се овом приликом захвалила компанији ПепсиЦо и изразила своје задовољство поводом позитивне реализације јавно приватне сарадње.

– Изузетна је част сарађивати са компанијом светског ранга као што је ПепсиЦо. Наша сарадња је почела стављањем акцента на савремено образовање и стручне кадрове какве наша школа обликује, а наставља се сусретом представника компаније и управе школе. Као што је светско тржиште препознало ову компанију као лидера, велико нам је задовољство што је и ПепсиЦо препознао нашу школу као озбиљног чиниоца у школовању стручних кадрова и том приликом одлучио да донира вредну ИТ опрему како би помогао осавремењивању наставе. Ова донација ће бити искоришћена за побољшање техничких перформанси школе. Искрено верујемо да ћемо наставити сарадњу на узајамно задовољство, изјавила је Снежана Ивеља, директорка школе.

Компанија ИТ из године у годину настоји да реализује донације које ће допринети бољитку локалне заједнице у којој компанија послује и у којој живе њени запослени. Донација техничке опреме средњој школи у Бачкој Паланци представља наставак друштвеног одговорне праксе компаније.

ПепсиЦо Западни Балкан

Током 14 година пословања на тржишту Западног Балкана, након аквизиције Марбо Продуцта, компанија ПепсиЦо инвестирала је у нове производне линије, повећање капацитета и проширење портфолија, услове рада и запослене, као и платформе за заштиту животне средине. ПепсиЦо Западни Балкан издвојио се као један од најзначајнијих произвођача сланих грицкалица у региону са брендовима Цхипсy, Цлипсy, Пардон и ГУД, који су постали део глобалног ПепсиЦо портфолија. Локални портфолио проширен је светски познатим ПепсиЦо брендом, чувени тортиља чипс Доритос, а од 2019. године компанија је у БиХ преузела и дистрибуцију глобалних брендова безалкохолних пића – Пепси, Миринда, Пепси Маx, 7Уп и Липтон... Увођењем нове производне линије и проширењем производних капацитета, фабрика у Маглићу производи и планетарно популарни бренд Лаy’с и то од домаћих сировина, а за потребе извоза на тржишта ЕУ.

Производња се одвија у фабрици у Маглићу код Бачког Петровца, која захваљујући инвестицијама намењеним за унапређење производних линија и изградњу најмодернијег складишта готових производа, представља регионални производни центар компаније ПепсиЦо за тржишта Западног Балкана, док у Босни и Херцеговини послујемо путем логистичких и дистрибутивних центара.

– Посебна пажња је посвећена људима, њиховој едукацији и оснаживању, а компанија је већ осму годину заредом добитник признања Топ Емплоyер за пословање у Србији, као и три Топ Емплоyер признања за пословање у Босни и Херцеговини. Резултати пословне филозофије видљиви су и кроз одговорно пословање и сарадњу с домаћим партнерима и добављачима, као и бројне иницијативе за локалну заједницу и заштиту животне средине кроз примену савремених технологија за смањење емисије Ц02, смањење потрошње електричне енергије и воде, као и повећање рециклаже.