PepsiCo донирао IT опрему Техничкој школи „9. мај“ (ВИДЕО)

0
258

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак (04.02.), компанија PepsiCo донирала је рачунарску и другу техничку опрему и уређаје Техничкој школи „9. мај“ у Бачкој Паланци и тако наставила са праксом друштвено одговорног доприноса локалној заједници у којој послује. Донирано је десет десктоп рачунара, десет лаптопова, десет монитора, три пројектора, три штампача и друга IТ опрема.


– Друштвено одговорна пракса инкорпорирана је у оквиру наше компаније и представља један од приоритета нашег пословања. Допринос заједници у којој живе и раде наши запослени је за нас од изузетног значаја, а тај допринос реализујемо кроз јавно приватна партнерства и пружајући подршку јавним установама. Надамо се да ће ова донација допринети и олакшати рад, како запослених, тако и њених ђака, изјавио је Роберт Бака, менаџер PepsiCo фабрике у Маглићу.

Донација је свечано уручена директорки Снежани Ивељи у просторијама Техничке школе „9. мај“ у Бачкој Паланци. Директорка се овом приликом захвалила компанији PepsiCo и изразила своје задовољство поводом позитивне реализације јавно приватне сарадње.

– Изузетна је част сарађивати са компанијом светског ранга као што је PepsiCo. Наша сарадња је почела стављањем акцента на савремено образовање и стручне кадрове какве наша школа обликује, а наставља се сусретом представника компаније и управе школе. Као што је светско тржиште препознало ову компанију као лидера, велико нам је задовољство што је и PepsiCo препознао нашу школу као озбиљног чиниоца у школовању стручних кадрова и том приликом одлучио да донира вредну опрему како би помогао осавремењивању наставе. Ова донација ће бити искоришћена за побољшање техничких перформанси школе. Искрено верујемо да ћемо наставити сарадњу на узајамно задовољство, изјавила је Снежана Ивеља, директорка школе.

Компанија из године у годину настоји да реализује донације које ће допринети бољитку локалне заједнице у којој компанија послује и у којој живе њени запослени. Донација техничке опреме средњој школи у Бачкој Паланци представља наставак друштвеног одговорне праксе компаније.

PepsiCo Западни Балкан

Током 14 година пословања на тржишту Западног Балкана, након аквизиције Marbo Producta, компанија PepsiCo инвестирала је у нове производне линије, повећање капацитета и проширење портфолија, услове рада и запослене, као и платформе за заштиту животне средине. PepsiCo Западни Балкан издвојио се као један од најзначајнијих произвођача сланих грицкалица у региону са брендовима Chipsy, Clipsy, Pardon i GUD, који су постали део глобалног PepsiCo портфолија. Локални портфолио проширен је светски познатим PepsiCo брендом, чувени тортиља чипс Doritos, а од 2019. године компанија је у БиХ преузела и дистрибуцију глобалних брендова безалкохолних пића – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton... Увођењем нове производне линије и проширењем производних капацитета, фабрика у Маглићу производи и планетарно популарни бренд Lay’s и то од домаћих сировина, а за потребе извоза на тржишта ЕУ.

Производња се одвија у фабрици у Маглићу код Бачког Петровца, која захваљујући инвестицијама намењеним за унапређење производних линија и изградњу најмодернијег складишта готових производа, представља регионални производни центар компаније PepsiCo за тржишта Западног Балкана, док у Босни и Херцеговини послујемо путем логистичких и дистрибутивних центара.

– Посебна пажња је посвећена људима, њиховој едукацији и оснаживању, а компанија је већ осму годину заредом добитник признања Top Employer за пословање у Србији, као и три Top Employer признања за пословање у Босни и Херцеговини. Резултати пословне филозофије видљиви су и кроз одговорно пословање и сарадњу с домаћим партнерима и добављачима, као и бројне иницијативе за локалну заједницу и заштиту животне средине кроз примену савремених технологија за смањење емисије Ц02, смањење потрошње електричне енергије и воде, као и повећање рециклаже.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.