Otvorena izložba slika Maria Buculjevića (VIDEO)

164

BAČKA PALANKA: U petak (15.01.) u Galeriji Muzeja grada u Bačkoj Palanci, otvorena je druga samostalna izložba slika istoričara umetnosti Maria Buculjevića.


Na otvaranju prisutnim novinarima se prvo obratio autor i rekao da su izložene slike nastale od 2011. do danas i da najčešće slika ono što ga okružuje i inspiriše.

Viktor Zubko, akademski slikar koji je završio Akademiju u Ukrajini a već trideset godina živi u Srbiji, pohvalio je Maria i rekao da je ovo tek početak onog što ovaj mladi umetnik može da pruži u slikarstvu.

Na kraju je i Leonard Nemet, hroničar i kolekcionar, za svog unuka Maria rekao da je on odrastao okružen slikama pa je nekako i prirodno bilo da počne da slika, naročito pored činjenice da se i Mariova majka time bavi.

Izložba obuhvata 34 dela od prvih početaka stvaranja do danas. Stilski i tematski radovi sadrže odlike manira akademskog realizma do apstrakcije korišćenjem kombinovane tehnike i neslikarskih materijala.

Slike sa ove izložbe će moći da se pogledaju u Galeriji Muzeja grada Bačka Palanka do kraja januara svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.