Отворена изложба слика Мариа Буцуљевића (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: У петак (15.01.) у Галерији Музеја града у Бачкој Паланци, отворена је друга самостална изложба слика историчара уметности Мариа Буцуљевића.


На отварању присутним новинарима се прво обратио аутор и рекао да су изложене слике настале од 2011. до данас и да најчешће слика оно што га окружује и инспирише.

Виктор Зубко, академски сликар који је завршио Академију у Украјини а већ тридесет година живи у Србији, похвалио је Мариа и рекао да је ово тек почетак оног што овај млади уметник може да пружи у сликарству.

На крају је и Леонард Немет, хроничар и колекционар, за свог унука Мариа рекао да је он одрастао окружен сликама па је некако и природно било да почне да слика, нарочито поред чињенице да се и Мариова мајка тиме бави.

Изложба обухвата 34 дела од првих почетака стварања до данас. Стилски и тематски радови садрже одлике манира академског реализма до апстракције коришћењем комбиноване технике и несликарских материјала.

Слике са ове изложбе ће моћи да се погледају у Галерији Музеја града Бачка Паланка до краја јануара сваког радног дана од 8.00 до 14.00 часова.