Otvorena izložba Jovana Spasića (VIDEO)

0
853

BAČKA PALANKA: Izložba slika „Nemoguće bekstvo“ akademskog slikara Jovana Spasića, otvorena je u petak 6. marta u galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka. 


Mladi umetnik koji dolazi iz Vlasotinca, predstavio se bačkopalanačkoj publici potretima koji prkose standardima kombinovanjem različitih slikarskih tehnika i tekstura.

Sve češće se primećuje pojava prilagođavanja umetnika zahtevima i očekivanjima auditorijuma usled straha od osude, negativne kritike ili nerazumevanja. Iz tog razloga danas imamo sve više umetničkih radova koji liče jedni na druge.

Izložba slika Jovana Spasića, koju možete pogledati do 26. marta, iskače iz šablona jer nam umetnik jasno pokazuje da ne želi da ukalupljuje svoje ideje.

Prema rečima umetnika iz Vlasotinca, oduvek ga je privlačio portret ali ne u onom klasičnom smislu, već onako kako ga on lično doživljava, bio to autoportet ili portret neke druge osobe.

Kako dalje objašnjava, put mladog umetnika je veoma trnovit, na tom putu moramo paziti i posmatrati svet oko sebe. I pored toga što nam se nekad ne sviđa nečija kritika uvek moramo verovati u to sto radimo. Njemu kao mladom umetniku, veoma je značajna podrčka porodice, prijatelja, kolega kao i okoline u kojoj zivi. Sam njegov crtez ili sliku pokušava da doživi kao misao, reč koju ima da kaže posmatraču o društvu u kom živimo. Poruka njegovog stvaralaštva se odnosi na unutrašnje emotivno stanje čoveka koje smo prema njegovom mišljenju, izgubili, zaključuje Jovan Spasić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.