Отворена изложба Јована Спасића (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Изложба слика „Немогуће бекство“ академског сликара Јована Спасића, отворена је у петак 6. марта у галерији Културног центра Бачка Паланка. 


Млади уметник који долази из Власотинца, представио се бачкопаланачкој публици потретима који пркосе стандардима комбиновањем различитих сликарских техника и текстура.

Све чешће се примећује појава прилагођавања уметника захтевима и очекивањима аудиторијума услед страха од осуде, негативне критике или неразумевања. Из тог разлога данас имамо све више уметничких радова који личе једни на друге.

Изложба слика Јована Спасића, коју можете погледати до 26. марта, искаче из шаблона јер нам уметник јасно показује да не жели да укалупљује своје идеје.

Према речима уметника из Власотинца, одувек га је привлачио портрет али не у оном класичном смислу, већ онако како га он лично доживљава, био то аутопортет или портрет неке друге особе.

Како даље објашњава, пут младог уметника је веома трновит, на том путу морамо пазити и посматрати свет око себе. И поред тога што нам се некад не свиђа нечија критика увек морамо веровати у то сто радимо. Њему као младом уметнику, веома је значајна подрчка породице, пријатеља, колега као и околине у којој зиви. Сам његов цртез или слику покушава да доживи као мисао, реч коју има да каже посматрачу о друштву у ком живимо. Порука његовог стваралаштва се односи на унутрашње емотивно стање човека које смо према његовом мишљењу, изгубили, закључује Јован Спасић.