Oduzeto pet licenci za organizovanje turističkih putovanja

17
Foto: Pixabay

U Srbiji je u prvih pet meseci ove godine oduzeto pet licenci za organizovanje turističkih putovanja, a prošle godine 15, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije.

Organizator putovanja nakon oduzimanja licence ima pravo da realizuje samo prethodno ugovorena putovanja, kako ti putnici ne bi bili oštećeni i može da nastavi da radi kao posrednik.

Turistička inspekcija je u prvih pet meseci ove godine obavila 460 kontrola delatnosti turističkih agencija (338 organizatora turističkih putovanja, 110 posrednika i 12 kontrola udruženja i organizacija koje organizuju turistička putovanja za sopstvene potrebe).

„Po predstavkama nezadovoljnih građana obavljeno je 115 nadzora, a inspektori su utvrdili da su 72 predstavke osnovane. U 24 slučaja je postignut dogovor izmedju turističkih agencija i putnika, tako da je putnicima vraćeno 444.255 dinara“, rekla je v.d. pomoćnika ministra turizma Vera Božić Trefalt. U ostalim slučajevima opravdanih predstavki inspektori su, kako je dodala, preduzimali propisane upravne i kaznene mere.

Putnici se najčešće žale da je nivo komfora manji od ugovorenog, zatim na kategoriju i lokaciju smeštaja, na higijenu, nestručnost i neljubaznost vodiča, na buku i ishranu.

Izvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име