ODRŽANA TRIBINA „NISTE SAMI“

0
269

Danas, 8. novembra 2018. godine, u prostorijama Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Bačkoj Palanci održana je tribina u okviru projekta i kampanje „Niste sami“ koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Udruženje za kulturu, turizam i medije „Petrovaradin medija“ iz Petrovaradina organizator je projekta i tribina koji se sprovodi pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skuštine Srbije – Maje Gojković, UNICEF-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a uz podršku najznačajnijih društveno odgovornih kompanija.

Prisutnima su se obratili: Maja Pilipović – predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Bačka Palanka, Biljana Barošević – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Robert Čoban – predsednik Color Press Group, pukovnik prof. dr Ranko Raičević – predsednik Društva neurologa, Jelena Jović – član Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i Nataša Đurica – psiholog i psihoterapeut.

Prilikom predstavljanja ovog projekta i posle panel diskusije moglo se čuti da živimo u društvu gde je sramota biti bolestan, a posebno ako imate probleme sa mentalnim zdravljem. Stigmatizacija bolesnih ozbiljno utiče na dobrobit pacijenata i vreme je da se razbiju predrasude koje su o ljudima sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom stvarane generacijama. Neophodno je da svi činioci društva udruže napore i podrže ljude sa mentalnim poteškoćama. Tek tada ćemo biti zrelo društvo – poruka je ove tribine.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.