ODRŽANA 142. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

0
293

Opštinsko veće Opštine Bačka Palanka održalo je danas, 22. maja 2019. godine, 142. sednicu na kojoj je jednoglasno usvojen Predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji u opštini Bačka Palanka 2019-2023. godine i upućen Skupštini opštine na razmatranje i donošenje.

Ovaj planski dokument usmeren je na pronalaženje efikasnih i održivih rešenja za pitanja lakše integracije izbeglih, unapređenja položaja interno raseljenih lica i reintegracije povratnika u lokalnoj zajednici. Opšti cilj LAP-a je poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika u opštini Bačka Palanka kroz programe stambenog zbrinjavanja i ekonomskog osnaživanja, što će dugoročno posmatrano doprineti i poboljšanju demografske situacije u našoj opštini.
Na današnjoj sednici, većnici su usvojili Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj „Crvenog krsta“ Bačka Palanka za 2018. godinu, kao i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Bačka Palanka za 2018. godinu.

Članovi Opštinskog veća odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

Autor: BPinfo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.