„Ноћ позоришта“ у Бачкој Паланци (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Међународна манифестација „Ноћ позоришта“ одржана је у суботу, 23. новембра 2019. у Бачкој Паланци. Тема девете по реду „Ноћи позоришта“ биле су климатске промене које су постале неизбежан део наше свакодневнице, те је свака иницијатива подизања свести о очувању једине планете коју имамо, похвална.

У организацији Културног центра Бачке Паланке, „Ноћ позоришта“ обележена је у Геронтолошком центру где је одиграна позоришна представа за децу „Размажена принцеза“ а затим је програм настављен у Галерији КЦ где су посетиоци могли да погледају пројекцију награђеног филма „Чувајмо планету Земљу“, ученика Техничке школе „9. мај“ из Бачке Паланке. Уследио је перформанс Драгутина Бега, „Позоришно тапшање“ који је посебно анимирао малишане. Програм је употпуњен песмом „Ода Бачкој Паланци“ у извођењу Мирјане Бајић и Бранка Субашића. Ученици Основне школе „Вук Караџић“, Сара Пермосер, Лука Ерцег и Дуња Дошен, под менторством учитељице Николине Ерцег, приредили су драмски комад „Некултура телефонирања“ из књиге Драгутина Бега, „Драмице о бонтону“.

У складу са овогодишњом темом манифестације, изложени су радови основношколаца из еколошке секције а приређена је и ревија костима направљених од рециклажних материјала као што су пластичне кесе и старе новине. Посетиоци су имали прилику да погледају и две изложбе фотографија.

Програм „Ноћи позоришта“ у Бачкој Паланци завршен је наградном игром назива „Чувајмо планету“, коју је приредио Ненад Живков а свим малишанима су поклоњене књиге.