НАПАД НА АДВОКАТИЦУ Мушкарац из Деспотова ушао у суд и ударио је испред суднице, нападач је супротна странка у њеном случају

У згради новосадског суда данас око подне, тешко је повређена, како сазнајемо адвокатица др Еника Вег (65) из Новог Сада коју је изненада напао мушкарац који је после тога побегао одатле.

Инцидент се догодио на другом спрату судске зграде, испред канцеларије за међународну оверу докумената. Мушкарац који се ту затекао, како сазнајемо, адвокатицу је ударио песницом, услед чега је она пала на под.

Запослени су одмах притрчали повређеној адвокатици и позвали хитну помоћ и полицију.

Екипа Службе хитне медицинске помоћи је др Вег после указане помоћи на лицу места, превезла у Ургентни центар.

– Пацијенткиња је задобила тешке повреде главе, али је у свесном и стабилном стању – речено је у Ургентном центру Клиничког центра Војводине. – Урађена је примарна хируршка обрада ране и налази се на опсервацији.

Нападач на адвокатицу је и Деспотова (Општина Бачка Паланка) и он је супротна странка у спору

Нападач на адвокатицу Енике Вег у ходнику новосадског Основног суда је супротна странка у једном њеном случају, потврдили су за Тањуг из њене канцеларије.

Идентитет мушкарца је познат полицији, а адвокатица се налази на испитивањима у Клиничком центру Војводине.

Министарство правде најоштрије је осудило напад на адвоката Енику Вег и позвало је надлежне органе да у што краћем року пронадју починиоца како би био приведен правди.

Министарство подсећа да је формирана стална радна група чији је циљ унапредјење положаја адвоката и јачање њихове кривично- правне заштите.

Напади на адвокате представљају напад и на владавину права једне државе и све институције морају предузети мере из своје надлежности, како се овакви случајеви не би понављали, оценило је Министарство у саопштењу упућеном медијима.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Блиц.рс