МИЛАН АНТОНИЋ: На тренинзима Будућности имамо више гледалаца него неки клубови на утакмицама

Када је средином јуна месеца ове године екипа Будућности из Младенова остала без Марка Нештицког шефа стручног штаба који је прешао у редове Бачкопаланачког Старог Града, ново руководство Младеновљана је одлучило да на место шефа стручног штаба именује Милана Антонића, тренера са УЕФА „Б“ лиценцом.

Милан је пре доласка у Будућност радио у сопственом екипом ФК Орлови којег је сам основао пре три године и који и дан данас са великим успехом ради и постиже одличне резултате.

Антонић је и са младом екипом „Будућности“ која се такмичи у Војвођанској лиги Север у одиграних 9 кола забележио одличне резултате и показао свој тренерски потенцијал и стручност уз доста одрицања и преданог рада.

Наш портал БПинфо.рс је дошао на идеју да са господином Антонићем направимо један мини интервју где се Милан сложио са нашом идејом и одговорио на неколико питања која смо му поставили.

Овог лета одлучили сте да прихватите екипу Будућности а да нисте знали у ком ћете рангу такмичења играти. Шта је пресудило да постанете шеф стручног штаба црно – белих из Младенова?

– Нисам се пуно двоумио око прихватања екипе Будућности с обзиром да познејам људе из Управе клуба, добио сам одличне услове за рад и брзо је потписан уговор. У то време нисмо ни ми знали да нам се отварају врата Војвођанске лиге север и то се десило тек пар дана пре почетка првенсва. Добили смо позив од Савеза јер је иступила екипа Будућности из Гложана.

Затекли сте младу и перспективну екипу али са малим фондон играча, које су амбиције клуба у такмичарској сезони 2018/19з као Војвођански лигаш – група „Север“?

– Тачно да сам затекао екипу са малим фондом играча. Циљ ми је био да за време припрема окупим што већи број играча из Младенова, што сам у неку руку и успео. Свака част играчама са „стране“, то су млади, радни, одлични играчи и дају све од себе како на тренингу тако и на утакмици. Припреме смо почели на време и презадовољан сам како смо одрадили исте, зато и са мањим фондом играча постижемо одличне резултате. Ми смо тренуто осми са 5 одиграних утакмица без примљеног гола. То је морам признати врхунски успех за нашу младу екипу. Циљ нам је да смо ту, а може и које место више.

После уводна два пораза, екипа је узела 9 бодова из пет сусрета а да на последње четири није примила гол. Шта је одлуцило да се екипа тргне и крене са добрим играма и добрим резултатима?

– Имали смо јако тежак радпоред. Ми смо новајлије у Војвођанској лиги север и морам да признам да смо мало опуштеније ушли у првенство и нисмо баш веровали да се у Војвођанској лиги игра пуно озбиљнији фудбал и већ после другог кола смо сватили шта треба да радимо и како да се посативамо према противнику. Од тад наша мрежа мирује.

Како видите у даљој перспективи рад у екипи Будућности? Кују ли се планови за будућност?

– За сад сам задовољан игром мојих играча и оѕивом на тренингу. Наравно да размишљамо да на прелазном року дадоведемо још младих играча. Са некима је већ и договорено, само се чека прелазни рок.

Како гледате на подршку навијача, тј људи у Младенову који очигледно воле фудбал?

– Питате ме како гледам на подршку навијача у Младенову, па ми на тренингу имао више навијача него неке екипе на утакмици. Они верни, одани иду са нама на гостовања и овим путем желим да им се свима захвалим на великој подршци. – био је јасан Милан Антонић, шеф стручног штаба Будућности из Младенова.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: Лична архива/ФК Будућност