Kompletno opremljena sportska hala u Gložanu (VIDEO)

0
410

GLOŽAN: Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh obišli su danas sportsku halu u Gložanu, koja je kompletno opremljena zajedničkim ulaganjem iz pokrajinskog i opštinskog budžeta, u iznosu od 3,6 miliona dinara.

Sa opremom u skladu sa najnovijim standardima, sportska hala u Gložanu mesto je gde đaci Osnovne škole „Jožef Marčok Dragutin“, predškolci, sportisti i rekreativci iz tog i okolnih mesta mogu da igraju košarku, fudbal, odbojku, rukomet, treniraju borilačke sportove, gimnastiku i drugo.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je 2,6 miliona za nabavku sportske opreme za halu u Gložanu, dok je Opština Bački Petrovac obezbedila milion dinara“, kazao je sekretar Basta i izrazio zadovoljstvo što su u toj sali stvoreni veoma dobri uslovi za bavljenje sportom.

Basta je naveo da resorni sekretarijat radi na poboljšanju tih uslova i na ulaganju u sportsku infrastrukturu kako u opštini Bački Petrovac, tako i u celoj Pokrajini.

„U protekle četiri godine Opština Bački Petrovac je učestvovala na dosta konkursa koje smo raspisali, i njihove projekte smo finansirali sa 7,5 miliona dinara“, istakao je Basta i dodao da će biti nastavljena ulaganja u ovu opštinu.

Predsednica Opštine Jasna Šproh zahvalila je Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na dosadašnjoj odličnoj saradnji, i izrazila uverenje da će biti i nastavljena.

Ona je istakla da je hala u Gložanu odlično opremljena, te da se lokalna samouprava trudi da iskoristi sve moguće resurse koji su joj na raspolaganju, bilo da je reč o republičkim ili pokrajinskim konkursima, kako bi se ta opština što uspešnije razvijala.

Sala u Gložanu, između ostalog, opremljena je koševima sa elektropodizačima, pomoćnim koševima, ručnim semaforom, golovima za fudbal, zidnim vratilom, konopcima za penjanje, mornarskim lestvama, odskočnim daskama, niskim i visokim gredama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.