Колико се купује половна роба и шта да урадите са својом половном одећом? (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: Куповина у „сецонд ханд“ радњама одавно није табу. То потврђује и све већи број радњи које се отварају по градовима и које имају велики избор одеће различитих цена.


Епидемиолошка ситуација која је на снази пуних годину дана, ослабила је привреду, па самим тим и куповну моћ грађана. Продавнице половне робе добиле су на популарности. „Танак“ новчаник ипак присиљава на овакву куповину с обзиром на то да се у овим продавницама роба може пронаћи по знатно нижим ценама.

Избор је заиста велики и понекад се проналази и брендирана роба у одличном стању. Обишли смо три продавнице половне робе у Бачкој Паланци и сазнали смо да се највише увози роба из Немачке, Белгије, Холандије, Чешке и Словачке. Сви су нам рекли да се пад куповне моћи осети и код њих.

Уколико имате половну одећу коју више не желите да носите, ретке су вам опције да на њој можете да зарадите. Неке продавнице ће чак и откупити половну робу од грађана, али како кажу продавачице, то избегавају да раде. Најбоља одлука је да одећу коју не требате више,  однесете у просторије Црвеног крста или да помогнете неку многочлану породицу слабог имовног стања.