Kako lečiti astmu? (VIDEO)

20

BAČKA PALANKA: U Bagremari u Bačkoj Palanci, u delu borove šume, Neđo Milivojević iz Bačke Palanke, svako jutro sedi i čita novine, a ponekad radi i vežbe, koje su prilagođene njegovim godinama, a ima ih 74.


Neđo ima astmu poslednjih 7 godina, odnosno od svoje 68 godine. Imao je vrlo teške simptome, velika gušenja zbog kojih je često boravio na bolnici i primao terapije po nedelju dana.

Rekli su mu poznanici da je dobro i da šeta bentom pored Dunava, što je on činio svakog jutra, nekada se i biciklom vozao, sve dok ga jednom nije zaustavio čovek i pitao zbog čega je svako jutro na bentu.

Kada je taj čovek čuo Neđinu priču o teškim problemima sa astmom, preporučio mu je da ide u borovu šumu u Bagremari u Bačkoj Palanci, nadomak Odmarališta Crvenog krsta, i da tamo provede bar dva sata izjutra.

Neđo je poslušao i ispostavilo se da je to bilo spasonosno. Već tri godine, od aprila do kraja oktobra, Neđo svako jutro dođe u šumu, sedne, čita novina i uradi po koju vežbu. Prema  njegovim rečima, boravak tamo je doprineo da mu pluća budu čistija, da nema gušenja, a pumpicu koju je pre koristio veoma često, sad koristi tek ponekad.

Neđo je u razgovoru sa nama preporučio svima koji imaju problema sa astmom, bronhitisom i sličnim bolestima respiratornih organa, da odu u najbližu borovu šumu i da će im pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име