Још шест сеоских кућа за младе брачне парове у бачкопаланачкој општини (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: У четвртак (02.09.) општину Бачка Паланка посетио је министар за бригу о селу, Милан Кркобабић, са сарадницима.


Пријем је одржан у свечаној сали Скупштине општине, а делегацију су дочекали представници локалне самоуправе на челу са председником општине Бачка Паланка, Браниславом Шушницом.

До сада су две породице са територије бачкопаланачке општине добиле бесповратна средства за куповину сеоске куће са окућницом, па је делегација након пријема, отишла у обилазак домаћинстава.

Породица Грујић из Бачке Паланке, купила је кућу у Новој Гајдобри, а породица Попов из у Парагама. То су прве две породице које су уз бесповратна средства Министарства решила стамбено питање у општини Бачка Паланка. За сада, за општину Бачка Паланка предвиђено је још нових 6 сеоских кућа које ће финансирати министарство.

Из бачкопаланачке општине влада јако велико интересовање за програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а до сада је предато преко 50 пријава, а конкурс је отворен до 1.11.2021. године.