Izabrani sportisti godine Opštine Bačka Palanka (VIDEO)

53

BAČKA PALANKA: Na tradicionalnoj 55. akciji Nedeljnih novina pod nazivom „Biramo sportistu Opštine Bačka Palanka“, održanoj u opštinskoj velikoj sali, za najbolje sportiste za 2019. godinu proglašeni su kajakaš Strahinja Stefanović i karatistkinja Bojana Mladežić.


Zbog odlaska na pripreme, Strahinjinu nagradu je preuzeo njegov otac koji je u nezvaničnom razgovoru istakao da je veoma ponosan na svog sina, a evo kako je Strahinja govorio o osvojenoj tituli viceprvaka sveta u Segedinu zbog čega je i proglašen sportistom godine.

Diplome i pehari podeljeni su i u kategorijama perspektivnih mladih sportskih talenata, najbolje muške i ženske ekipe i klubovi, kao i najuspešniji sportski kolektiv, a dodeljena su i priznanja van konkurencije paratekvondistkinji Dejani Bačko i kajakašu Milenku Zoriću.

Akcija dodele priznanja najboljim sportistima i ovog puta je održana pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a čelni ljudi opštine kažu da će ovu praksu i dalje negovati.

Lista najboljih sportista za 2019.

Najbolji sportisti u 2019. godini su: rvač „Bačke“ Stefan Rašović, fudbaler OFK „Bačke“ Nikola Žakula, Anđelo Cvijetić iz MMA tima „Šogun“, zatim, stonoteniser „Bačke Palanke“ Zoran Savić, rukometaš „Lavova BP“ Aleksa Đurković, takmičar Pauerlifting kluba „Majevica“ Ognjen Karanović i kajakaši „Tarketa“ i reprezentativci naše zemlje Marko Dragosavljević i Stefan Vekić.

Perspektivni sportski talenti

Perspektivni mladi sportisti u 2019. godini su Danilo Crnjanski iz „BAP rejsing tima“, fudbaler OFK „Bačke“ Strahinja Rokvić, fudbaler „Krila Krajine“ Miloš Radaković, stonoteniserka „Čelareva“ Hana Balaž, košarkašica „Čelareva“ Milana Nedimović, rukometaš „Lavova BP“ Ilija Ćirko, košarkaš „Feniksa“ Vuk Vujičić, takmičarka Kluba borilačkih sportova „Dinamik“ Danica Gašparovski, odbojkašica „Sokola“ iz Nove Gajdobre Marija Bojović, odbojkašica „Voriorsa“ Tea Avramović, odbojkašica „Merkura“ Milica Adamović, odbojkašica „Panonije“ Anja Mandić, kajakašica „Elita“ Nevena Sič, kajakašica „Tarketa“ i članica reprezentacije Srbije Dunja Stanojev, karatista „Kizamija“ Vuk Struharik i karatista „Tikvare“ Jovan Urošević.

Najbolji klubovi za 2019. 

Među klubovima lane su se posebno istakli ženski Odbojkaški klub „Panonija“, a priznanje za najbolju žensku ekipu je i ove godine otišlo u ruke kata tima devojaka Karate kluba „Tikvara“. Kada je u pitanju muška konkurencija, najbolji klub u 2019. godini je OFK „Bačka“, a najbolja ekipa Stonoteniski klub „Bačka Palanka“. Proglašeni su i najuspešniji sportski kolektivi u bačkopalanačkoj opštini za 2019. godinu, a to su Rukometni klub „Lavovi BP“ i Kajak kanu klub „Tarket“.

Zaslužni pojedinci iz oblasti sporta

Dobitnici plaketa zaslužnih pojedinaca i kolektiva su Košarkaški klub „Hercegovac“, Savez za školski sport Opštine Bačka Palanka, Ustanova za sport i rekreaciju „Tikvara“ i Rukometni klub „Hercegovac“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име