Изабрани спортисти године Општине Бачка Паланка (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: На традиционалној 55. акцији Недељних новина под називом „Бирамо спортисту Општине Бачка Паланка“, одржаној у општинској великој сали, за најбоље спортисте за 2019. годину проглашени су кајакаш Страхиња Стефановић и каратисткиња Бојана Младежић.


Због одласка на припреме, Страхињину награду је преузео његов отац који је у незваничном разговору истакао да је веома поносан на свог сина, а ево како је Страхиња говорио о освојеној титули вицепрвака света у Сегедину због чега је и проглашен спортистом године.

Дипломе и пехари подељени су и у категоријама перспективних младих спортских талената, најбоље мушке и женске екипе и клубови, као и најуспешнији спортски колектив, а додељена су и признања ван конкуренције паратеквондисткињи Дејани Бачко и кајакашу Миленку Зорићу.

Акција доделе признања најбољим спортистима и овог пута је одржана под покровитељством локалне самоуправе, а челни људи општине кажу да ће ову праксу и даље неговати.

Листа најбољих спортиста за 2019.

Најбољи спортисти у 2019. години су: рвач „Бачке“ Стефан Рашовић, фудбалер ОФК „Бачке“ Никола Жакула, Анђело Цвијетић из ММА тима „Шогун“, затим, стонотенисер „Бачке Паланке“ Зоран Савић, рукометаш „Лавова БП“ Алекса Ђурковић, такмичар Пауерлифтинг клуба „Мајевица“ Огњен Карановић и кајакаши „Таркета“ и репрезентативци наше земље Марко Драгосављевић и Стефан Векић.

Перспективни спортски таленти

Перспективни млади спортисти у 2019. години су Данило Црњански из „БАП рејсинг тима“, фудбалер ОФК „Бачке“ Страхиња Роквић, фудбалер „Крила Крајине“ Милош Радаковић, стонотенисерка „Челарева“ Хана Балаж, кошаркашица „Челарева“ Милана Недимовић, рукометаш „Лавова БП“ Илија Ћирко, кошаркаш „Феникса“ Вук Вујичић, такмичарка Клуба борилачких спортова „Динамик“ Даница Гашпаровски, одбојкашица „Сокола“ из Нове Гајдобре Марија Бојовић, одбојкашица „Вориорса“ Теа Аврамовић, одбојкашица „Меркура“ Милица Адамовић, одбојкашица „Паноније“ Ања Мандић, кајакашица „Елита“ Невена Сич, кајакашица „Таркета“ и чланица репрезентације Србије Дуња Станојев, каратиста „Кизамија“ Вук Струхарик и каратиста „Тикваре“ Јован Урошевић.

Најбољи клубови за 2019. 

Међу клубовима лане су се посебно истакли женски Одбојкашки клуб „Панонија“, а признање за најбољу женску екипу је и ове године отишло у руке ката тима девојака Карате клуба „Тиквара“. Када је у питању мушка конкуренција, најбољи клуб у 2019. години је ОФК „Бачка“, а најбоља екипа Стонотениски клуб „Бачка Паланка“. Проглашени су и најуспешнији спортски колективи у бачкопаланачкој општини за 2019. годину, а то су Рукометни клуб „Лавови БП“ и Кајак кану клуб „Таркет“.

Заслужни појединци из области спорта

Добитници плакета заслужних појединаца и колектива су Кошаркашки клуб „Херцеговац“, Савез за школски спорт Општине Бачка Паланка, Установа за спорт и рекреацију „Тиквара“ и Рукометни клуб „Херцеговац“.