FOTO/VIDEO: Uručeni ugovori udruženjima građana u oblasti socijalne zaštite

0
485
Predrag Vuletić

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas ugovore u vrednosti od 16 miliona dinara udruženjima građana koja projekte realizuju u oblastima socijalne zaštite i zaštite lica sa invaliditetom, boračko-invalidske zaštite i društvene brige o deci i popularizacije pronatalitetne politike.

Obraćajući se prisutnim predstavnicima udruženja građana pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je podsetio na obećanje dato krajem 2017. godine, da će 2018. godina biti godina ulaganja u socijalnu zaštitu.

Predrag Vuletić

Predrag Vuletić je podsetio da je prvi konkurs sekretarijata, završen sredinom aprila, bio namenjen unapređenju socijalne zaštite i tada je ustanovama socijalne zaštite i udruženjima građana dodeljeno 65.000.000,00 dinara (54.000.000,00 ustanovama i 11.000.000,00 udruženjima građana).

„Kada kažemo socijalna politika ili socijalna zaštita, najčešća asocijacija je saradnja sa centrima za socijalni rad i ustanovama za smeštaj korisnika i to jeste važno, međutim, za nas u Pokrajinskom sekretarijatu je važno da dopremo do svakog kome je pomoć neophodna i zato razvijamo saradnju sa nevladinim sektorom, odnosno udruženjima građana“, rekao je pokrajinski sekretar i istakao da će danas biti dodeljeno 89 ugovora udruženjima građana.

Uručenje ugovora

Prema rečima Vuletića, do kraja godine Pokrajinski sekretarijat će nastaviti saradnju sa nevladinim sektorom i raspisati konkurse namenjene udruženjima građana i u drugim oblastima u svojoj nadležnosti: u oblasti ravnopravnosti polova u iznosu od 5.000.000,00 dinara i u oblasti unapređenja položaja Roma i Romkinja u iznosu od 4.000.000,00 dinara. Realizacijom svih ovih konkursa udruženjima građana će u 2018. godini biti dodeljeno 36.000.000,00 dinara.

Pored ovih sredstava, saradnja sa lokalnim samoupravama i rad na poboljšanju položaja Roma i Romkinja realizuje se kroz trenutno aktuelne konkurse: za sufinansiranje izrade lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma i za realizaciju lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma u oblasti stanovanja 3.000.000,00, kao i za dodelu bespovratnih sredstava gradovima i opštinama sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje angažovanja koordinatora za romska pitanja 1.200.000,00 dinara.

Na kraju obraćanja, pokrajinski sekretar je izrazio nadu da će na sledećoj sednici Skupštine AP Vojvodine biti usvojen predloženi rebalans budžeta kojim bi, kako je planirano, budžet pokrajinskog sekretarijata bio znatno veći, a ta sredstva bi, po rečima Predraga Vuletića, bila usmerena upravo za unapređenje socijalne zaštite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.