FOTO: Kamionom preko Kelebije pokušao da prošvercuje više od 240.000 tableta

0
321

Ilegalna pošiljka od preko 240.000 tableta „Tamol-XX“, čija tržišna vrednost može dostići sumu od gotovo 700.000 evra, zaplenjena je prošle nedelje na graničnom prelazu Kelebija.

Prekršaj je otkriven prilikom detaljne kontrole kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je ka Švedskoj prevozio proizvode od gvožđa i telekomunikacione kablove.

Nakon pregleda na skeneru u tovarnom delu nisu uočene nikakve nepravilnosti, međutim, detaljnim pregledom je u prostoru između kabine i motora pronađeno nekoliko velikih paketa oblepljenih selotejpom.

Foto: Uprava carina

Kada su carinici prosekli selotejp kojim su bili obmotani paketi utvrđeno je da se u njima nalaze hiljade blistera nelegalnih lekova u rinfuzu. Reč je o 241.400 tableta leka „Tamol-XX“ koji se koristi za ublažavanje bolova, a pripada grupi medikamenata koji imaju opojno dejstvo zbog čega se često zloupotrebljava.

Beograđanina (26) koji je upravljao kamionom su zajedno sa ilegalnim tovarom i vozilom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

U Upravi carina podsećaju da su tokom prošle godine carinici na aerodromu Nikola Tesla zabeležili dve velike zaplene upravo ovog leka, a simptomatično je da je u oba slučaja krajnja destinacija putnika koji su ih krijumčarili takođe bila Švedska.

Početkom avgusta je srpski državljanin sprečen da sa punim koferom „Tamola-XX“ čija je vrednost procenjena na gotovo 35.000 evra, otputuje u Geteborg, a gotovo identičan slučaj dogodio se i krajem marta. Tada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta „Tamol – XX“ od 200 mg u rinfuzu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.