ДУШАН БЕЉАНСКИ: Свесни смо да је Стари Град благи фаворит!

Пред суботњи Бачкопаланачки „Ел Класико“ посетили смо тренинг фудбалера Крила Крајине и питали шефа стручног штаба Душана Бељанског – Бађа да одрадимо један краћи интервју с њим што је он и прихватио и изнео своја очекивања пред дерби сусрет са градским ривалом, екипом Старог Града.

После победе у прошлом колу над екипом Борца из Обровца на реду је градски дерби против екипе Старог Града. Јесу ли припреме за ову утакмицу отпочеле и каква је атмосфера у екипи?

– Атмосфера у екипи је одлична, поготово јер смо успели да повежемо неколико добрих резултата у последњим утакмицама. Што се тиче саме утакмице, припремамо се као и за сваки претходни меч колико је то могуће с обзирим да је ипак у питању градски дерби. Рекао је Душан Бељански на почетку разговора.

Градски дерби између Старог Града и Крила Крајине увек доносе нешто више у односу на остале утакмице. Као играч одиграли сте много утакмица и за једну, а и за другу екипу. Шта ћете саветовати вашим играчима пред сам старт утакмице?

– Тачно је да сам одиграо неколико оваквих утакмица, а оно што ћу посаветовати моје играче је да дају свој максимум али што хладније главе.

Победом у сусрету са Старим Градом преузели би сте лидерску позицију на табели. Има ли притиска међу вашим играчима због те чињенице да победом предводите караван ПФЛ Сомбор?

– Амбиције клуба пре почетка првенства су биле да се екипа што више подмлади, тако да резултат није био у првом плану. Притисак можда постоји због градског дербија али смо свесни да је Стари Град благи фаворит невезано за место на табели него из разлога што су истакли кандидатуру за улазак у виши ранг, као и због уложеног новца у стварању квалитетне екипе.

Изненадјеђе између ваше и екипе Старог Града неможе да буде, добро се познајете?

– Тако је. Играчи се познају одлично и знамо међусобне квалитете, тако да мислим да тешко може бити изненађења.

Душан Бељански био је одличан везни играч, може ли „везни ред“ ваше екипе донети превагу у наредној утакмици и остварити велику победу над градским ривалом?

– Ми смо пре свега ослањамо на колектив, тако да је сваки члан наше екипе једнако важан. И досадашње резултате нам је управо донео тај колектив.

Какву атмосферу на утакмици очекујете?

– Надам се да ће доћи публика у што већем броју и да ће оба противника пружити квалитетну партију која ће задовољити присутне навијаче на стадиону. Рекао је на крају разговора шеф стручног штаба Крила Крајине Душан Бељански.

Потсетимо, утакмица између Крила Крајине и Старог Града игра се у суботу, 13. октобра на стадиону Бачке (Славко Малетин – Вава), а почетак сусрета заказан је за 20 х.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: БПинфо.рс