Dodeljene Oktobarske nagrade Opštine Bačka Palanka (VIDEO)

Обележен Дан општине Бачка Паланка. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

0
388

BAČKA PALANKA – Povodom obeležavanja Dana opštine Bačka Palanka, u petak, 20. oktobra održana je svečena sednica Skupštine opštine Bačka Palanka.


Upriličen je prigodan kulturni program, a nakon toga dodeljene su Oktobarske nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama za 2023. godinu. Ovogodišnji dobitnici nagrada su Opštinski vatrogasni savez, Vodoprivredno društvo „Dunav“ a.d. , „Čegar elektro d.o.o.“, Jelena Kojić, izvršna direktorka JKP „Komunalprojekt“, Jasna Kapelan, nastavnica engleskog jezika i Tatjana Hadžialić, profesorka muzičkog vaspitanja. Ove godine, pored Oktobarskih nagrada, uručene su i zahvalnice svim javnim i privatnim preduzećima koji su učestvovali u otklanjanju posledica dva olujna julska nevremena.

Na samom početku sednice, obratio je predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica. On se zahvalio stanovnicima svih 14 naselja na strpljenju i požrtvovanosti s kojima su se suočili s posledicama dve orkanske oluje koje su pogodile teritoriju opštine 19. i 21. jula. Takođe je istakao da je proslava Dana opštine prilika da građanima podnese izveštaj o realizovanim projektima i i planovima za budućnost i nabrojao najznačajnije investicije koje su realizovane u 2023, i poslednjih nekoliko godina.

„U komunalnu infrastrukturu, rekonstrukciju škola, vrtića, puteva, dečijih igrališta, sportskih objekata i druge kapitalne projekte, ove godine smo investirali više od 780 miliona dinara. Izgradili smo vrtić „Duga“ u kojem će moći da boravi 200 mališana. Otvorili smo vrtić na „Sinaju“. U vrtiću „Snežana“ obezbeđen je celodnevni boravak za decu iz Čelareva. U Obrovcu je u OŠ Žarko Zrenjanin 121m2 sportske hale adaptiran u vrtić. Mi s radošću unapređujemo uslove za boravak dece. Iduće godine ćemo otvoriti Dnevni boravak za osobe s posebnim potrebama. Tender je u toku. Radovi su vredni 71,6 miliona dinara, a finansiraju ih zajedno opština Bačka Palanka i Pokrajinska vlada – rekao je Šušnica.
Prema njegovim rečima u razvoj sporta u poslednje tri godine uložili smo 112 miliona dinara.

Rekonstruisali smo sportski teren „Partizan“, a u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ završavamo novu sporstku salu. Rekonstruisali smo sportsku salu u Gajdobri, uredili košarkaške teren na na „Tikvari“ i izgradili novu sportsku salu u Despotovu“, rekao je Šušnica u svom obraćanju.

Umesto zastarelih kotlarnica na ugalj i drva, škole u Paragama i Gajdobri imaće savremene i ekonomčine kotlarnice na biomasu.

„Unapređujemo i upravljanje otpadom. Uklanjamo divlje deponije. U Čelarevu je uklonjena divlja deponija i na njenom mestu je posađeno 4.300 sadnica bagrema, duda i sibriskog bresta. Takođe, u potpunosti će biti očišćena i divlja deponija u Paragama, a posebno bih istakao našu kvalitetnu saradnju sa Vladom Srbije koja nam je odobrila 1,4 milona evra za unapređenje saobraćajne infrastrukture. Da bismo nastavili da se razvijamo moramo nastaviti da gradimo. Zajedno s Ministarstvom infrastrukture intenzivno se radi na pripremi dokumentacije i obezbeđivanju sredstava za most od Bačke Palanke do Neština. Takođe, biće saniran put Pivnice – Despotovo. Počećemo rekonstrukciju dvorca Dunđerskih u Čelarevu. U dogovoru Vlade Srbije i Pokrajinske vlade projektuje se brza saobraćajnica Novi Sad – Bačka Palanka. Nastavićemo da razvijamo Bačku Palanku“, rekao je Šušnica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.