Додељене Октобарске награде Општине Бачка Паланка (ВИДЕО)

Обележен Дан општине Бачка Паланка. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

201

БАЧКА ПАЛАНКА – Поводом обележавања Дана општине Бачка Паланка, у петак, 20. октобра одржана је свечена седница Скупштине општине Бачка Паланка.


Уприличен је пригодан културни програм, а након тога додељене су Октобарске награде истакнутим појединцима и организацијама за 2023. годину. Овогодишњи добитници награда су Општински ватрогасни савез, Водопривредно друштво „Дунав“ а.д. , „Чегар електро д.о.о.“, Јелена Којић, извршна директорка ЈКП „Комуналпројект“, Јасна Капелан, наставница енглеског језика и Татјана Хаџиалић, професорка музичког васпитања. Ове године, поред Октобарских награда, уручене су и захвалнице свим јавним и приватним предузећима који су учествовали у отклањању последица два олујна јулска невремена.

На самом почетку седнице, обратио је председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница. Он се захвалио становницима свих 14 насеља на стрпљењу и пожртвованости с којима су се суочили с последицама две орканске олује које су погодиле територију општине 19. и 21. јула. Такође је истакао да је прослава Дана општине прилика да грађанима поднесе извештај о реализованим пројектима и и плановима за будућност и набројао најзначајније инвестиције које су реализоване у 2023, и последњих неколико година.

„У комуналну инфраструктуру, реконструкцију школа, вртића, путева, дечијих игралишта, спортских објеката и друге капиталне пројекте, ове године смо инвестирали више од 780 милиона динара. Изградили смо вртић „Дуга“ у којем ће моћи да борави 200 малишана. Отворили смо вртић на „Синају“. У вртићу „Снежана“ обезбеђен је целодневни боравак за децу из Челарева. У Обровцу је у ОШ Жарко Зрењанин 121м2 спортске хале адаптиран у вртић. Ми с радошћу унапређујемо услове за боравак деце. Идуће године ћемо отворити Дневни боравак за особе с посебним потребама. Тендер је у току. Радови су вредни 71,6 милиона динара, а финансирају их заједно општина Бачка Паланка и Покрајинска влада – рекао је Шушница.
Према његовим речима у развој спорта у последње три године уложили смо 112 милиона динара.

Реконструисали смо спортски терен „Партизан“, а у Основној школи „Свети Сава“ завршавамо нову спорстку салу. Реконструисали смо спортску салу у Гајдобри, уредили кошаркашке терен на на „Тиквари“ и изградили нову спортску салу у Деспотову“, рекао је Шушница у свом обраћању.

Уместо застарелих котларница на угаљ и дрва, школе у Парагама и Гајдобри имаће савремене и економчине котларнице на биомасу.

„Унапређујемо и управљање отпадом. Уклањамо дивље депоније. У Челареву је уклоњена дивља депонија и на њеном месту је посађено 4.300 садница багрема, дуда и сибриског бреста. Такође, у потпуности ће бити очишћена и дивља депонија у Парагама, а посебно бих истакао нашу квалитетну сарадњу са Владом Србије која нам је одобрила 1,4 милона евра за унапређење саобраћајне инфраструктуре. Да бисмо наставили да се развијамо морамо наставити да градимо. Заједно с Министарством инфраструктуре интензивно се ради на припреми документације и обезбеђивању средстава за мост од Бачке Паланке до Нештина. Такође, биће саниран пут Пивнице – Деспотово. Почећемо реконструкцију дворца Дунђерских у Челареву. У договору Владе Србије и Покрајинске владе пројектује се брза саобраћајница Нови Сад – Бачка Паланка. Наставићемо да развијамо Бачку Паланку“, рекао је Шушница.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.