Despotovo dobilo sportsku halu (VIDEO)

0
496

DESPOTOVO: Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas novoizgrađenu sportsku halu u Despotovu, u opštini Bačka Palanka, čija je izgradnja sa 116 miliona dinara finansirana iz pokrajinskog budžeta.


„Despotovo je dugo čekalo ovakav objekat. Danas su dobili modernu sportsku halu, koja je namenjena pre svega učenicima OŠ „Braća Novakov“, koji su do sada nastavu fizičkog imali u učionicama ili napolju, ali i sportistima, rekreativcima i meštanima Despotova“, kazao je Milićević i dodao da je hala višenamenska, te da u njoj može da se igra košarka, rukomet, tenis, ali i da se organizuju sportska takmičenja.

Objekat je površine 952 kvadratna metra i energetski je efikasan. Predviđeno je da se pojednine prostorije koriste i za sportske aktivnosti dece predškolskog uzrasta.

Milićević je istakao da je Pokrajinska vlada trajno opredeljena za razvoj sporta, pre svega školskog. Prema njegovim rečima, do sada je uloženo više od 1,3 milijarde dinara u razvoj sportske infrastrukture širom Vojvodine, dok je u obrazovne ustanove investirano preko dve milijarde.

On je dodao da je u prethodnom periodu ostvarena odlična saradnja sa rukovodstvom Bačke Palanke, te da je u tu opštinu iz pokrajinskog budžeta investirano gotovo milijardu dinara u kapitalne projekte.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica kazao je da je zahvaljujući podršci iz Pokrajine nakon decenije i po završena sportska dvorana u Pivnicama, a nakon dve i po decenije izgrađen je sportski objekat u Gajdobri. On je najavio i početak radova na sportskoj dvorani u Mladenovu, čime će sva veća mesta u toj opštini dobiti sportsku halu.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.