Данас почиње Куп Војске Србије – Карађорђево 2018

Манифестација „Куп Војске Србије – Карађорђево 2018“ биће одржана од 28. до 30. септембра у војној ергели у Крађорђеву надомак Бачке Паланке.

Сви љубитељи коњичког спорта биће у прилици да уживају у четири галопске, пет касачких трка, изложби пастува и богатом културном програму.

Први дан Манифестације, петак 28. септембар од 17 часова, резервисан је за културно-уметнички програм у центру Бачке Паланке и представљање Ергеле „Карађорђево“ и њеног историјата.

Током другог дана, у суботу 29. септембра од 11 часова, посетиоце очекују отварање ревијалног такмичења у вожњи запрега и изложба расних пастува липицанерске и арапске расе и проглашење „најлепшег“ међу њима.

Тркачки дан, недеља 30. септембар од 12 часова, обележиће пет касачких и четири галопске трке у којима ће учествовати сви заинтересовани узгајивачи коња енглеске пунокрвне и арапске расе.

Централни догађај, односно главна трка, је галопска трка за Куп Војске Србије 2018 – трка Српска коњичка дивизија на 2.000 метара. Обнављање коњичке традиције у „Карађорђеву” окупиће око 40 галопера и 50 касача.

Улаз је слободан.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Извор: Војска Србије