Да ли у бачкопаланачким трговинама има довољно најважнијих намирница? (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА: На територији целе Србије од јуче, 15. марта, проглашено је ванредно стање услед ширења корона вируса. Истраживали смо да ли у бачкопаланачким трговинама има довољно најважнијих намирница. 


Према Одлуци Владе Србије, ограничене су цене основних животних намирница, дезинфекционих средстава и заштитне опреме.

Према званичном саопштењу из компаније „Ад Подунавље“ ванредна ситуација се свакако пренела и на понашање потрошача те је оно постало несвакидашње. Протеклог викенда је приметан драстичан пораст тражње за одређеним артиклима, негде чак и 200-300% у односу на претходни викенд, додају из компаније.

Највећа тражња у поменутом трговинском ланцу је у групама производа као што су основне животне намирнице (брашно, шећер, со и уље), све врсте производа у конзервама (паштете, наресци, готова јела) као и производима за личну хигијену и дезинфекцију.

Како закључују из „Подунавља“, тренутно је ситуација са снабдевањем малопродајних објеката редовна али је у складу са повећаним потребама које су актуелне, испорука робе ка малопродајним објектима организована два пута недељно.

У овој ситуацији најмање има места за панику, оно што је најважније у овом тренутку јесте здраворазумско поступање у циљу заштите потрошача, рекао је Марјан Рнић, председник АД „Подунавља“.