Da li u bačkopalanačkim trgovinama ima dovoljno najvažnijih namirnica? (VIDEO)

BAČKA PALANKA: Na teritoriji cele Srbije od juče, 15. marta, proglašeno je vanredno stanje usled širenja korona virusa. Istraživali smo da li u bačkopalanačkim trgovinama ima dovoljno najvažnijih namirnica. 


Prema Odluci Vlade Srbije, ograničene su cene osnovnih životnih namirnica, dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme.

Prema zvaničnom saopštenju iz kompanije “Ad Podunavlje” vanredna situacija se svakako prenela i na ponašanje potrošača te je ono postalo nesvakidašnje. Proteklog vikenda je primetan drastičan porast tražnje za određenim artiklima, negde čak i 200-300% u odnosu na prethodni vikend, dodaju iz kompanije.

Najveća tražnja u pomenutom trgovinskom lancu je u grupama proizvoda kao što su osnovne životne namirnice (brašno, šećer, so i ulje), sve vrste proizvoda u konzervama (paštete, naresci, gotova jela) kao i proizvodima za ličnu higijenu i dezinfekciju.

Kako zaključuju iz “Podunavlja”, trenutno je situacija sa snabdevanjem maloprodajnih objekata redovna ali je u skladu sa povećanim potrebama koje su aktuelne, isporuka robe ka maloprodajnim objektima organizovana dva puta nedeljno.

U ovoj situaciji najmanje ima mesta za paniku, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste zdravorazumsko postupanje u cilju zaštite potrošača, rekao je Marjan Rnić, predsednik AD “Podunavlja”.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.