Bačkopalančani odali počast stradalima u Beogradu

Туга, неверица и бол... ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

0
338

BAČKA PALANKA – U petak, 5. maja u centru Bačke Palanke na platou, odata je počast stradalim učenicima i radniku obezbeđenja u osnovnoj školi u Beogradu. 


Nastava u svim školama u opštini Bačka Palanka nije održana u petak, a prosvetni radnici, đaci, ali i veliki broj ostalih građana okupio se i minutoma ćutanja odao počast stradalima.

U sredu, 3. maja u osnovnoj školi u Beogradu trinaestogodišnji Kosta K. vatrenim oružjem ubio je osam učenika i radnika obezbeđenja i ranio još sedam osoba. U Srbiji je proglašena trodnevna žalost (od 5. do 8. maja).

Prosvetni radnici obratili su se saopštenjem:

„U petak, 5. maja 2023. godine, neće biti nastave u školama. Razlog je svima poznat. Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti, je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece.

Ovo nije klasičan štrajk. Ovo je poziv i apel da se prekine sa besmislenim procedurama, nedelotvornim strategijama, akcionim planovima, protokolima, administrativnim zavrzlamama… i da se vratimo onom što škola zaista jeste: mesto gde se obrazuje i vaspitava.

Na platou u centru grada zapalićemo sveće za stradalu decu i radnika obezbeđenja. To je najmanje što u ovom trenutku možemo da uradimo za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja. Prava borba tek predstoji“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.