Бачка Паланка: Ванредно стање – петак (20.03.)

Пети је дан од увођења ванредног стања у Србији. Истраживали смо како се Бачкопаланчани придржавају мера у борби против корона вируса.

На јучерашњој конференцији за новинаре, председник Србије Александар Вучић најавио је потпуно укидање међуградског саобраћаја и затварање свих граничних прелаза за друмски, железнички и речни саобраћај. Осим камиона, нико не може да уђе у Србију.

Старији суграђани се придржавају мера Владе Србије, на улицама нема пензионера, нити гужви у центру Бачке Паланке које су уобичајене у овом периоду.

Ипак, гужве су се створиле испред Поштанске штедионице и градске поште јер је ограничен број људи који може да борави унутар ових објеката. Инструкције надлежних су да се у редовима држи одстојање између 1,5 и два метра, чега се грађани јутрос испред бачкопаланачке Поште нису придржавали.

У згради Општине Бачка Паланка гужви нема, а све захтеве које грађани морају да поднесу, остављају се са комплетном документацијом у кутијама које стоје код портирнице.

Бачкопаланачки кафићи су празни, а угоститељи кажу да је промет опао за 80 посто и да очекују потпуни прекид рада на одређени период.