Bačka Palanka: Vanredno stanje – petak (20.03.)

Peti je dan od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji. Istraživali smo kako se Bačkopalančani pridržavaju mera u borbi protiv korona virusa.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je potpuno ukidanje međugradskog saobraćaja i zatvaranje svih graničnih prelaza za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Osim kamiona, niko ne može da uđe u Srbiju.

Stariji sugrađani se pridržavaju mera Vlade Srbije, na ulicama nema penzionera, niti gužvi u centru Bačke Palanke koje su uobičajene u ovom periodu.

Ipak, gužve su se stvorile ispred Poštanske štedionice i gradske pošte jer je ograničen broj ljudi koji može da boravi unutar ovih objekata. Instrukcije nadležnih su da se u redovima drži odstojanje između 1,5 i dva metra, čega se građani jutros ispred bačkopalanačke Pošte nisu pridržavali.

U zgradi Opštine Bačka Palanka gužvi nema, a sve zahteve koje građani moraju da podnesu, ostavljaju se sa kompletnom dokumentacijom u kutijama koje stoje kod portirnice.

Bačkopalanački kafići su prazni, a ugostitelji kažu da je promet opao za 80 posto i da očekuju potpuni prekid rada na određeni period.

1 KOMENTAR

  1. Život moramo zaustaviti kako bismo ŽIVOT SAČUVALI.
    Sad možemo postaviti ono hamletovsko:BITI IL NE BITI.
    Da bi smo opstali:
    OSTANIMO KOD KUCE.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.