Bačka Palanka formirala Socijalno-ekonomski savet

BAČKA PALANKA: Opštinsko veće Bačke Palanke formiralo je prošle nedelje Socijalno-ekonomski savet u ovoj lokalnoj samoupravi.

Pripreme za ovaj posao trajale su nekoliko meseci, a prvoj sednici prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji proistekla je i naša obaveza da formiramo socijalno-ekonomski savet – rekao je za naš list Aleksandar Borković, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka. – Kroz taj savet moguće je ostvarivati tripartitni socijalni dijalog između predstavnika lokalne samouprave, sindikata i privrede. Nedavno smo u Bačkoj Palanci formirali Uniju poslodavaca, pa su time ispunjeni svi uslovi za formiranje Socijalno-ekonomskog saveta opštine Bačka Palanka.

Na sednici Opštinskog veća rečeno je da je da je zakonska obaveza lokalne samouprave da finansira rad socijalno-ekonomskog saveta, a sredstva su obezbeđena u buyetu Bačkopalanačke opštine.

– Mi smo jedna od prvih, ako ne i prva, opština u Srbiji koja je formirala socijalno-ekonomski savet – naglasio je Borković.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo